Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ


 Στη Κύπρο φαντάσματα του Τενεσί και της Αλαμπάμα με άσπρες κουκούλες της Κου-Κλουξ-Κλαν άρπαξαν αφρικανό και αφού του έβγαλαν τέσσερα δόντια με μια πένσα τον πέταξαν στα σκουπίδια..



Ντροπή παγκοσμίως έχει προκαλέσει ένα φρικτό περιστατικό που συνέβη στην Κύπρο και αφορά στην άγρια ρατσιστική επίθεση κατά μόνιμου κατοίκου της χώρας, αφρικανικής καταγωγής. Φορώντας λευκές κουκούλες και παραπέμποντας στην Κου Κλουξ Κλαν, οι δράστες αφού ακινητοποίησαν και χτύπησαν το θύμα, του έβγαλαν τέσσερα δόντια με πένσα.


Το μακάβριο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας και δεν καταγγέλθηκε από το θύμα, με τον ίδιο να αποδίδει την επιλογή του «στον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε στο παρελθόν από μέλη της αστυνομίας και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν καταγγελίες του», σύμφωνα με το philenews.com.

Το θύμα είχε μεταβεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας για να αποχαιρετήσει φίλους του και επέστρεψε στο σπίτι του με ταξί. Λίγο προτού πλησιάσει στην είσοδο του σπιτιού του, σταμάτησε δίπλα του ιδιωτικό αυτοκίνητο και από αυτό κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, απηύθυνε έκκληση στο θύμα να προσέλθει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλει γραπτώς το περισταστικό, καθώς είναι απαραίτητη η γραπτή καταγγελία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: