Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΗΝ ΜΑΜΠΙΖ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Συρία
ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ..



Με τις ευλογίες της Μόσχας, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως εισήλθε στην πόλη Μανμπίτζ, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Κούρδων που απειλούνται ανοιχτά με εισβολή από το στρατό της Τουρκίας.

Η απόφαση της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων έχει δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων στην περιοχή, με τις ισορροπίες να παραμένουν λεπτές.
«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση στην οποία ανήκουμε να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της για να προστατεύσει τη Μανμπίτζ ενάντια στις τουρκικές απειλές», σημείωναν οι Κούρδοι μαχητές του YPG.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο συριακός στρατός εισήλθε για πρώτη φορά -έπειτα από χρόνια- στη Μανμπίτζ μετά την προτροπή των Κούρδων.
Ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ εμφανίστηκε αποφασισμένος να εγγυηθεί την «πλήρη ασφάλεια για όλους τους πολίτες της Συρίας και άλλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή».
Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.
Στο άκουσμα της είδησης, η Ρωσία έσπευσε να χαιρετίσει τον επανέλεγχο της Μανμπίτζ από τον συριακό στρατό. «Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η αντίδραση της Άγκυρας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έσπευσε να δηλώσει πως η χώρα του αποτελεί «τον σημαντικότερο παίκτη για την επίλυση του Συριακού», ενώ αύριο αναμένονται συναντήσεις Ρώσων με Τούρκους αξιωματούχος με θέμα τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: