Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΕΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ..


 ΘΑΥΜΑ: ΜΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΜΗΧΑΝΗ ΜΑΛΚΟΤΣΗ, ΚΕΛΑΪΔΙΣΕ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ !!!!


 Μνημειώδης απόδειξη καταστροφής της Ελληνικής παραγωγής από το Ευρωενωσιακό χαμαιτυπείο.

Οι πετρελαιομηχανές Μαλκότση. Που ο αυτοδημιούργητος μηχανικός παρήγαγε από το 1935 στο Κερατσίνι όταν οι Σουηδοί των κραταιών σήμερα βόλβο πέντα εμπορεύονταν ακόμη ξύλα. Με πωλήσεις ανα την υφήλιο.


Τον ανταγωνιζόταν και ένας ακόμη, ο Παπακωσταντίνου, εξ ίσου ποιοτικός και ισχυρός. Υπογραφές αξιοπιστίας και οι δύο .Υπάρχουν καϊκια στο πέραμα που τις χρησιμοποιούν. Και όχι μόνο.. Σχεδόν όλα τα τρακτέρ των δεκαετιών πενήντα και εξήντα Μαλκότση μηχανές έκρυβαν στα σωθικά τους.

Βρέθηκε μία απ' αυτές πεταμένη στο ύπαιθρο και στη φθορά των καιρών. Αλλά οι καιροί τη σεβάστηκαν. Ή τους υποχρέωσε να τη σεβαστούν. Κι ένας μερακλής ψαράς τη πήρε τη συνέφερε και ω του θαύματος.

 Την έθεσε σε λειτουργία 85 χρόνια μετά.!!Ξέρετε μήπως πόσες θέσεις εργασιας χάθηκαν μαζί με την υπερπολύτιμη τεχνογνωσία με το λουκέτο και των δύο βιοτεχνιών που το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς όφειλε να τις έχει μετεξελίξει σε σε βιομηχανίες; Τουλάχιστον 200 αν προστεθούν και εκείνες των παράπλευρων υπηρεσιών. Και τι μας νοιάζει;; ΕΟΚ και ξερό ψωμί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: