Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΚΙΤΡΙΝΑ Ή ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ;

 
 Ανωνύμου του Έλληνος


Λίγο αργά, με το πάσο του, λάου-λάου, αλλά καλά πάει ο κόσμος! Πόντο τον πόντο, ραθύμως πλην εμφανώς η επανάσταση προχωρά.. Βρετανία, Ιταλία και εσχάτως Γαλλία. Ο σκληρός πυρήνας των μαριονετών του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και του Παγκόσμιου Κεφάλαιου στην Ευρώπη.


Ενισχύονται οι διαλυτικές τάσεις στην γκιλοτίνα των όχλων-λαών, στο Δ΄ Γερμανικό Ράιχ, που βάφτισαν κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, να κοροϊδεύουν αποτελεσματικότερα την οικουμένη σύμπασα.


Τα κίτρινα γιλέκα ξαφνικά κι αυθόρμητα μπήκαν στην ζωή μας. Ξεσηκώθηκαν και τα καίνε στην Πόλη του (σβησμένου πια) φωτός! Το Παρίσι και άλλες πόλεις θέατρα συγκρούσεων για να σταματήσει η αφόρητη λιτότητα. Το πείραμα σημείωσε απόλυτη επιτυχία στο άθλιο πειραματόζωο του καπιταλισμού, στην Γκραικυλία και άρχισαν οι... εξαγωγές. Όχι, που λέγανε κάποιοι χαχόλοι ότι δεν θα έχουμε... ανάπτυξη! 
 
Νωρίς ακόμα για να κρίνουμε, που πάει το πράγμα, αλλά η γνωστή συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα έχει να πει τον αιρετικό (σπανίως πέφτοντα έξω) λόγο της. Το είπαμε: Αυθόρμητη εξέγερση. Άρα εκ γενετής με μεγάλα κουσούρια. Χρειάζεται πρωτίστως να γίνει οργανωμένη και συνειδητή, αλλιώς δεν μπορεί να φέρει ουσιαστικό για του μετέχοντες αποτέλεσμα. Θα πισωγυρίσει το όποιο κίνημα.

Δεν μιλάμε για ισχνές τακτικές υποχωρήσεις της εξουσίας, για την αύξηση στους μισθούς, που έδωσε ο γεροντολάγνος πολιτικός προικοθήρας, που παριστάνει τον (ήδη δεινά φθαρμένο) πρόεδρο.

Όπως είναι γερά χτυπημένο το παγκόσμιο λαϊκό κίνημα, μετά την πτώση του σοσιαλιστικού συστήματος, συκοφαντημένο και διαλυμένο με συνενοχή του από τον καπιταλισμό, χρειάζεται πολύ πιο γοργά από άλλες εποχές να μετατρέπεται το αυθόρμητο σε συνειδητή ταξική και πολιτική πάλη.

Η απελπισία, η εξαθλίωση, η φτώχεια, η μιζέρια είναι μόνο τα προσανάμματα. Όταν ανάβει η φωτιά, θέλει ξύλα να τροφοδοτείται και «μασά» να συνδαυλίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: