Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ



Αφορμής δοθείσης από διάφορα γεγονότα της ζωής μου θα διανέμω πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Εδώ μετά το πέρας του γάμου μου με τη γιατρίνα στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα..

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.

Ο κύριος της φωτογραφίας που αγκαλιάζει αμφοτέρους τους νεόνυμφους είναι ένας προσφάτως συνταξιοδοτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ο Μιχάλης ο Δέτσης .
Ένας εκ των έξη Ελλήνων κάθε φορά δηλαδή.
 Έβερεστ στο ποινικό. Ασύγκριτος.

Τον καιρό που επί μια εβδομάδα έψαχναν απεγνωσμένα δικηγορικός σύλλογος και δικαστές ποιο ήταν το αδίκημα του Παπακωσταντίνου, αυτός μου είχε από τη πρώτη στιγμή πει:

Νόθευση δημοσίου εγγράφου είναι Ευγένιε που είναι κακούργημα αν η αξία της νόθευσης υπερβαίνει τα 150 χιλιάδες ευρώ και δεν καταλαβαίνω πως δεν βρίσκεται ένας να τους το πει.

Το γράφω τότε. Μα η αναγνωσιμότητά μου ήταν ακομη ισχαιμική. Το είδε κάποιος ωστόσο και το μετέφερε σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα η οποία το έγραψε αναφέροντας προς τιμήν της ή για ασφάλεια και τη πηγή.

Την μεθεπομένη το πρωί ο Παπακωσταντίνου παραπεπόνταν υπό αυτή τη κατηγορία.

Ήταν μια εικοσαμελής παρέα δικαστών με το μόνο ξένο σώμα εμένα. Κάποτε οι κοινωνικές σχέσεις των δικαστών φιλτράρονταν κι αν δεν ήσουν καθαρός σαν άστρο δεν γινόσουν αποδεκτός.

Με χρησιμοποιουσαν δεν τους χρησιμοποιούσα. Ως τον κοινωνικό τους καθρέφτη. Για να πάρουν μια ιδέα των σύγχρονων ανθρώπινων σχέσεων σε ότι αφορούσε τις υποθέσεις τους. Το κάνουν ακόμη δεδομένου του αυστηρού κόσκινου στις κοινωνικές τους συντροφιές

Μια φορά παρενέβην δημοσίως όμως και ενυπόγραφα. Επειδή  παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό μια φίλη πρωτοδίκης τότε, πρόεδρος εφετών σημερα.
Γιατί; Μη γελάσετε.. Ήταν σοβαρό το αδίκημα.

 Επειδή ένα βράδυ με ένα ηχοσύστημα και μια παρέα γιατρών δικαστών και καθηγητών, χορέψαμε στον Βάη κάτω από το φλας του φεγγαριού μπλουζ και τσιφτετέλια!! Έγραψα άρθρο την επομένη με τίτλο το δικαίωμα στη διασκέδαση. Ευτυχώς αθωώθηκε..μια πανάξια δικαστής.. Νομίζω μάλιστα αν θυμάμαι καλά επί προεδρίας του σκληροπυρηνικού Κόκκινου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: