Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΙΔΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ..


 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ.. 






Βαθειά χρεωμένοι οι Ελληνες. Οι τράπεζες σώθηκαν ο λαός όχι.. Βόμβα στα θεμέλια του κράτους!!




Το ιδιωτικό χρέος είναι εξίσου μεγάλο αν όχι μεγαλύτερο πρόβλημα για την χώρα σε σχέση με το δημόσιο χρέος. Βαθιά χρεωμένοι είναι οι Έλληνες.

Το ιδιωτικό χρέος εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Οφειλές προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία τα «κόκκινα» δάνεια συνθέτουν ένα δυσθεώρητο χρέος.

Όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία για το παγκόσμιο χρέος που έδωσε στην δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι οφειλές ιδιωτών στην Ελλάδα άγγιζαν το 137% της οικονομικής δραστηριότητας το 2016, που ισοδυναμεί με περίπου 240 δισ. ευρώ.

Το χρέος για τα νοικοκυριά ανερχόταν στο 65% του ΑΕΠ, ήτοι περισσότερο από 100 δισ. ευρώ, ενώ οι εταιρικές εκκρεμότητες πλησίαζαν το 72%.

 Τα βάρη του ιδιωτικού τομέα προδίδουν πόσο δύσκολη είναι η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας, ειδικά την στιγμή που οι τράπεζες έχουν περιορίσει τον νέο δανεισμό και η καταναλωτική δαπάνη αυξάνεται με αργούς ρυθμούς.

Πέραν της κρίσης όμως τα στοιχεία του ΔΝΤ προδίδουν ότι τα χρέη του ιδιωτικού τομέα σχεδόν διπλασιάστηκαν από το 2000 έως την αρχή της κρίσης, γεγονός που προδίδει πόσο απατηλά «εύκολο» ήταν το χρήμα τα πρώτα χρόνια του ευρώ.

Το 2000 οι οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών υπολογίζονταν στο 66% του ΑΕΠ. Το 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, είχαν εκτοξευτεί στο 126% της οικονομικής παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: