Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


https://4.bp.blogspot.com/-rtAJIC7VUnw/XAv2zizQSiI/AAAAAAACKhI/huxARFDq5-0mrIVrE8HHrHgleiPzl2evwCLcBGAs/s1600/1.JPG Ναι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για μεμονωμένους αριστερούς όχι σε συλλογικότητες





«Δεν τελειώνει η λιτότητα αντιθέτως αυτή γίνεται διαρκείας» , υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο topontiki.gr.


Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων αλλά και τα «ματωμένα πλεονάσματα» συνεχίζουν να υφίστανται , ενώ χαρακτηρίζει τα μέτρα κοινωνικών παροχών της κυβέρνησης, προεκλογικού χαρακτήρα παροχολογία μεν αλλά ταυτόχρονα «ψίχουλα» καθώς «σου δίνει ένα κι από την άλλη τσέπη σου παίρνει δέκα».

«Δεν έχουμε αντίρρηση να δοθούν και τα ψίχουλα» εξηγεί «αλλά δε μπορούμε να μην αποκαλύπτουμε την αλήθεια». Σε ό,τι αφορά τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτιμά ότι, ειδικά οι εθνικές εκλογές, θα διεξαχθούν σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, ωστόσο τονίζει ότι το ΚΚΕ επιδεικνύει αντοχή στις εκλογικές πιέσεις διότι σήμερα ο κόσμος έχει βγάλει συμπεράσματα και από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Στα όπλα του κόμματος στις επικείμενες εκλογικές μάχες περιλαμβάνεται το άνοιγμα του ΚΚΕ σε κόσμο του ευρύτερου «αριστερού προοδευτικού χώρου»: πρόσωπα που προέρχονται είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, που προσεγγίζουν το ΚΚΕ και συσπειρώνονται γύρω από αυτό έστω και αν δεν συμφωνούν 100% με τις θέσεις του και βλέπουν «ότι σήμερα είναι ρεαλιστικό να ενταχθούν ακόμα και σε ψηφοδέλτια του ΚΚΕ».

Με αυτά τα δεδομένα εκτιμά ότι το ΚΚΕ σήμερα δίνει τη μάχη με καλύτερους όρους. Στο ερώτημα τι θα πράξει αν το ΚΚΕ πετύχει ένα ποσοστό διψήφιο απαντά ότι θα ασκήσει μαχητική αντιπολίτευση.

 Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης την χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και κάνει λόγο για «εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχοδιωκτισμούς που φτάνουν μέχρι και πόλεμο ή συμμετοχή σε επεμβάσεις και συγκρούσεις» και την καθιστούν στόχο επιθέσεων.

Σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών τονίζει ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει τόσο γιατί εκτιμά ότι αυτή έχεις προτεραιότητα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όσο και γιατί στα διμερή ζητήματα υπάρχει σκόπιμη ασάφεια, «μπάζει από χίλιες δυο μεριές». Από την άλλη σημειώνει, δεν δικαιώνονται οι εδώ υστερικές φωνές και εξηγεί ότι το σύνθημα η «Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είναι αλυτρωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: