Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Έχω εν ολίγοις περιγράψει τη θέση μου σε σχέση με ό,τι το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας βαφτίζει τρομοκρατία.. Το κοινωνικό προϊόν που αυτή γέννησε, εξέθρεψε και εκπαίδευσε..

Την ατομική εξέγερση που συχνά και όχι πάντα είναι απότοκη της προσωπικής οργής. Επειδή δικό της δημιούργημα είναι.

Μέσα από τα εκτροφεία προπαγάνδας που ονομάζουν Μ(έσα) Μ(αζικών) Ε(γκλημάτων).

 Μέσα από την αλήτικη πολιτειακή συμπεριφορά, στο ψαχνό της οποίας η πολιτική χημεία  δεν αποκαλύπτει την πρωτεϊνη των ιδεολογικών επιχειρημάτων.  Τα μαζικά κινήματα και τις συλλογικές διεκδικήσεις, οι διάφοροι της δεξιάς αριστείας τ ακούν όπως ο ευρωπαίος που τον υποχρέωσαν να παρακολουθήσει κινέζικη όπερα.


Αυτό που στη πραγματικότητα έχουν αναγάγει σε ύψιστη ιδεολογία είναι το γιγαντιαίο «εγώ». Υπό την καθοδήγησή του θα αντιμετωπίσουν την εργασία, την εκπαίδευση, την ανεργία την κοινωνική ανέλιξη μέσα σε μία ζούγκλα που με την συγκεκριμένη δράση τους την ενισχύουν. Κατέστη έτσι το «εγώ» κυρίαρχο που ευθύνεται τόσο για την επιτυχία όσο φυσικά και για την αποτυχία.

Κάτι ωστόσο που δεν έγινε εν μία νυκτί.. Προηγήθηκε η προπαγανδιστική ζύμωση του λαού.. Από το 1990 και εντεύθεν δια της ιδιωτικής τηλοψίας προβαλλόταν υποδόρια σε ένα κοινό που ως εκ του αποτελέσματος ήταν έτοιμο να το υποδεχτεί.

Άπειρες οι παραγωγές των realities όπου ο πρώτος ήταν πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Κι ας ματαιοπονούσε ο Κώστας Χατζής υμνώντας από τα τραγούδια του την πεμπτουσία της αλήθειας. Πως αν δεν υπήρχαν οι μικροί πως θα υπήρχαν οι μεγάλοι. 

Αλλεπάλληλα τα κρούσματα ψυχαναγκαστικών διαδικασιών στις πολυεθνικές με ερωτήσεις προς τους υπαλλήλους προπό. «Αν απολυόταν ο συνάδελφός σου πως θα αντιδρούσες ; 1) Θα δάκρυζες; 2) θα του συμπαραστεκόσουν ; 3) θα αδιαφορούσες;» Με την ορθή απάντηση να βρίσκεται στη θέση τρία… Emotional control καλούνταν και στη περίπτωση που απαντούσες εσφαλμένα έχανες τη θέση σου.

Τεράστια στην αποθέωση του «εγώ» είναι η συνεισφορά και των προπαγανδιστών της τεχνολογίας εντός της οποίας κυρίαρχη θέση έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα οποία:

Μια σειρά ερπετών από τα υπόγεια εργαστήρια παραγωγής μεταλλαγμένων πολιτικών προϊόντων έφτασαν ως του σημείου να υμνούν ένα μωροφιλόδοξο έλληνα επιστήμονα από τη βρετανία ο οποίος: Ούτε λίγο ούτε πολύ για να τρομοκρατήσει το αφελές πόπολο υποστήριξε πως φοβάται στην ιδέα της κατασκευής ενός ρομπότ εξυπνότερου από τον εξυπνότερο άνθρωπο!!

Και δεν βρέθηκε ούτε ένας, ναι αριθμός ένας, από τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες να τον ρωτήσει το εξής απλό: Κι από ποιους ρε ηλίθιε θα έχει αυτό χτιστεί; Από εξωγήινους; Μ’ ακόμη κι απ’ αυτούς να ήταν κανένα δημιούργημα δεν μπορεί να υψωθεί πάνω από τον δημιουργό. 

Κι επειδή αποκλείω στη περίπτωσή του την εκδοχή της βλακείας,  τον εντάσσω μεταξύ των μίσθαρνων οργάνων παραγωγής της πλέον επικίνδυνης τρομοκρατίας. Που κρατά τους λαούς προσδεδεμένους στους καναπέδες τους.

Η άλλη η ατομική της στρακαστρούκας, που ο Σκάει ξεφτίλες την έκανε τηλεοπτικό saw, είναι το αγαπημένο συστημικό άθυρμα. Είναι αυτό που την εκδήλωσή του επιδιώκει το καθεστώς αφού το απελευθερώνει να λαβαίνει συνεχώς νέα μέτρα «προστασίας» του πολίτη.

 Για το καλό του.

Επειδή δεν αποκλείεται αν ο οικειοθελής «επαναστάτης» δεν βρεθεί να στήσουν αυτοί έναν. Είναι απολύτως ελεγχόμενο το κύκλωμα αυτό.. Μην εκπλήττεστε.. Συμβαίνει κατά τα χρηματιστηριακά πρότυπα των παραγώγων. Στοιχηματίζω εγώ πως θα το σπίτι σου θα παρει φωτιά μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Κι αν δεν έχει πάρει ως τη παραμονή του τη βάζω εγώ.. 

 Προσθέστε σε αυτή τη συλλογιστική πως η ατομική δράση -ακόμη και αν δεν είναι σκηνοθετημένη-με ένα κράτος απέναντί της είναι καταδικασμένη στην αποκάλυψή της. Γι αυτό όχι μόνο τη θέλει αλλά και την επιδιώκει κολασμένα το σύστημα.. Τόσο πολύ ώστε να την καταστήσει κυρίαρχη ιδεολογία έτσι που οι ενοχές να προσωποποιούνται. Και τα πρόσωπα εύκολα αντικαθίστανται ή εκτελούνται. Οι ιδέες όχι.

Ρε Σκάει ξεφτίλες δεν μασάει η κατσίκα ταραμά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: