Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΑΥΤΗ


 ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΟΤΑΝ :






 Η Τουρκία σκίζει καθημερινά τους ελληνικούς αιθέρες και τα ελληνικά νερά.. Και το ερώτημα: Τι έχει τη μέγιστη πατριωτική αξία; Η υπεράσπιση του συνόρου και που εν τέλει βρίσκεται αυτό; Στην ανατολική Μεσόγειο; Αν όχι δεν είναι επομένως συμβολισμός, μια νοητή γραμμή επί του χάρτη, αλλά ορισμένο και επί του Αιγαίου.. 




Ενα ακόμα πολύ σοβαρό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης, που το Νοέμβρη βγήκε στην αναφορά της φρεγάτας «Ναβαρίνον» όπου υπηρετούσε ως Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ, και δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο, κλήθηκε χτες σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή στο λαό την αντίθεσή του!

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η απόσπαση του ναύτη σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο συμμετείχε στη ΝΑΤΟική αποστολή, κίνηση που ξεσήκωσε κύμα αλληλεγγύης από σωματεία, φορείς, απόστρατους και άλλους στρατευμένους.
Οπως επιβεβαιώνεται και από τη νέα απαράδεκτη αυτή τιμωρία του ναύτη, κυβέρνηση και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενοχλούνται σφόδρα από τη στάση όσων υψώνουν ανάστημα απέναντι στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που οι ίδιοι υπηρετούν, και προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου ανάμεσα στους στρατευμένους.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται και πόσο «κούφιες» είναι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, όπως οι χτεσινές του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Π. Ρήγα, ο οποίος με αφορμή το σοβαρό περιστατικό με την αναγραφή «ρητού» ναζιστή στρατάρχη στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο, σε συνέντευξη έλεγε ότι οι οπλίτες «έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα».

Να σημειωθεί, στο μεταξύ, ότι όπως έγινε γνωστό χτες, ύστερα από τη λαϊκή κατακραυγή και το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε στον στρατευμένο ο οποίος βγήκε στην αναφορά ζητώντας να σβηστεί, όπως και έγινε, το «ρητό» του ναζιστή, η απόσπαση που του είχε ανακοινωθεί, πάρθηκε πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: