Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ;


..Η ΜΗΠΩΣ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ



 Ψάχνει η γερμανική πολεμική αεροπορία και την πιθανότητα δολιοφθοράς!!



Σε θρίλερ εξελίσσεται η βλάβη στο αεροσκάφος της Μέρκελ καθώς γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμη για εγκληματική ενέργεια. Aκόμη και το ενδεχόμενο το πρόβλημα που προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Γερμανίδας καγκελαρίου, να οφείλεται σε δολιοφθορά εξετάζουν οι Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische Post, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αν και η γερμανική εφημερίδα ενημέρωσε πως η κυβέρνηση ερευνά ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο πίσω από τη βλάβη, με την είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου, η είδηση διαψεύδεται στη διάσταση αυτή καθώς στο στάδιο αυτό της έρευνας εξετάζονται όπως απαιτείται όλα τα ενδεχόμενα. Οι πηγές της γερμανικής αεροπορίας ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει τέτοια υποψία μέχρι στιγμής.

«Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη υποψίας περί εγκληματικού υπόβαθρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτές τις αναφορές», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Πρόκειται για μια συνήθη εξέταση του συστήματος ασυρμάτου, στο οποίο παρουσιάστηκε η βλάβη», πρόσθεσε και διέψευσε ακόμη και τις πληροφορίες που ήθελαν το αεροπλάνο να αδειάζει κηροζίνη πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Κολωνίας. Ωστόσο ακόμη δεν γίνεται κανένα επίσημο σχόλιο και δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα αίτια της βλάβης.

Αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά και έρχεται καθώς ο πιλότος του αεροσκάφους φέρεται να κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένη κατάρρευση του συστήματος επικοινωνιών, κάτι που θεωρείτο αδύνατο. Το χρονικό και ο λόγος της ανησυχίας Πιο σοβαρή απ ότι θεωρήθηκε αρχικά ήταν η τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος που θα μετέφερε την καγκελάριο Μέρκελ στην Αργεντινή για τη σύνοδο των G20,

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPIEGEL, ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους τέθηκε εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η βλάβη ήταν πιο δραματική από ό, τι ήταν γνωστό μέχρι τώρα : μία ώρα μετά την απογείωση απο το Βερολίνο, το σύνολο του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας στο Air Force A340.

Ένα τέτοιο περιστατικό θεωρείται επικίνδυνο και δίνεται σήμα έκτακτης ανάγκης στην αεροπορία . Ως εκ τούτου, οι πιλότοι αποφάσισαν αμέσως να σταματήσουν την πτήση προς την Αργεντινή . Την ώρα εποχή εκείνη, το αεροσκάφος ήταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας .

 Μόνο με τη βοήθεια ενός δορυφορικού τηλεφώνου , το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους κατάφερε να έρθει σε επαφή με το κέντρο ελέγχου πτήσεων και να ζητήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης .

Μια τέτοια βλάβη του συστήματος επικοινωνίας, που εξασφαλίζεται από διάφορα συστήματα αντικατάστασης, είναι εξαιρετικά σπάνια. Η αιτία της βλάβης δεν είχε προσδιοριστεί μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσαν κύκλοι της Bundeswehr .

 Όταν το A340 τελικά έφτασε στην Κολωνία, παρουσιαστηκε άλλο ενα προβλημα: Καθώς το αεριδρομιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία, το πρόβλημα στην προσγείωση ήταν ακόμα σοβαρό .

Το αποτέλεσμα: το σύστημα πέδησης υπερθέρμανθηκε - και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά . Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που ο υπουργός Άμυνας Ουρσουλα φον ντερ Λαγεν ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη του ραδιοσυστήματος. Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ένα άλλο αεροσκάφος για την Καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών .

Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP στην ΕΕ . Η Μέρκελ πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Εκεί δήλωσε για το περιστατικό: Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα." Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης . Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: