Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ


intime_new_34140146
 Με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο επι της υγείας Γεωργιάδη και Λοβέρδο να φιγουράρουν καθημερινά στα πρωτοσέλιδα



Εντονη είναι στους διαδρόμους της Βουλής η οσμή ενός πολιτικού παιχνιδιού που σχεδόν απροκάλυπτα άρχισε να εξελίσσεται στο προσκήνιο:


 η σημερινή δημοσιοποίηση τμήματος της πορισματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», στο πλαίσιο της Εξεταστικής για την Υγεία, καθώς και όσα ανεπισήμως λέγονται από βουλευτές της πλειοψηφίας, μοιάζει να επιβεβαιώνουν εκείνους οι οποίοι εξ αρχής μιλούσαν για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το αίτημα για διελεύκανση υποθέσεων που χαρακτηρίστηκαν σκανδαλώδεις.

 Δύο τινά επομένως συντρέχουν: ή σκάνδαλο υφίσταται και πράγματι χρήζει δικαστικής διερεύνησης ή πρόκειται για τη προεκλογική αιχμαλωσία άρα και πολιτική αιχμαλωσία των πρωταγωνιστών


Πως αυτό γίνεται εύκολα διακριτό;

Συμπερασματικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μέλη της Εξεταστικής, εμφανίζονται να ζητούν από την δικαιοσύνη να πραγματοποιήσει «περαιτέρω διερεύνηση» υποθέσεων που αφορούν τους πρώην υπουργούς και εν ενεργεία πολιτικούς Αδ. Γεωργιάδη και Α. Λοβέρδο. Πράγματι, επιδιώκεται να αποσταλεί το πόρισμα στην Δικαιοσύνη.

Οι συντάκτες της εν λόγω πρότασης, ωστόσο, γνωρίζουν πως βάσει των προβλεπομένων, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ερευνήσει τέτοιες υποθέσεις με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, και πως «αμελλητί» στέλνει την δικογραφία στη Βουλή. Τότε είναι που η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να αποφανθεί εάν πρέπει να συσταθεί «προανακριτική» επιτροπή.

 - «Αφού έτσι έχουν τα πράγματα τότε γιατί ο Σύριζας δεν επιλέγει απ' ευθείας τον σύντομο δρόμο σύστασης της προανακριτικής και ακολουθεί μια διαδικασία χρονοβόρα και εν πολλοίς ατελέσφορη; Απορία ψάλτου βηξ. Όπως και να έχει το θέμα φαίνεται πως θα τεθεί στην ολομέλεια της  βουλής περί τα τέλη του μηνός αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε εν ευθέτω χρόνο.. Το βέβαιο είναι πάντως ότι ο Γεωργιάδης και σύμφωνα με το πόρισμα θα κάτσει στο σκαμνί για μια τουλάχιστον εκ των υποθέσεων που έχουν συζητηθει ανεξαρτήτως αν τελικά καταδικαστεί..

Όπως και να έχει είτε δηλαδή οι εμπλεκόμενοι αποδειχτούν ένοχοι κακουργηματικών πράξεων είτε όχι θα οδηγηθούμε στις εκλογές με εκείνους να φιγουράρουν κάθε μέρα στα πρωτοσέλιδα




Δεν υπάρχουν σχόλια: