Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

OΡΘΟΔΟΞΟ ΣΧΙΣΜΑ


 Η Ρωσική εκκλησία κόβει τους δεσμούς της με το Φανάρι του ραγιαδισμού..





Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κόβει τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο λόγω της Ουκρανικής Εκκλησίας και τη διαμάχη γύρω από την ανεξαρτησία της.


Η Ιερά Σύνοδος, το διοικητικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκρινε ότι είναι αδύνατο να γίνουν περαιτέρω επαφές με την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μητροπολίτης Ιλαρίων στους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας τη ντε φάκτο ρήξη ανάμεσα στις δύο εκκλησίες.

"Η απόφαση για πλήρη διακοπή των σχέσεων με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ελήφθη σε συνάντηση της Συνόδου", η οποία σήμερα διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, στο Μινσκ, δήλωσε ο Ιλαρίωνας.

Την Πέμπτη, το Φανάρι ανακοίνωσε ότι χορηγεί αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ταυτόχρονα επανέφερε στην κανονικότητα τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο ο οποίος ελπίζει ότι θα τεθεί επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης Εκκλησίας.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα πως οι ΗΠΑ έχουν επίδραση στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Ο διευθυντής του ρωσικού κέντρου στρατηγικών μελετών "Carnegie Moscow Center", κάνει λόγο ανοιχτά για "σχίσμα":

Δεν υπάρχουν σχόλια: