Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ..

οι μεγάλοι έρωτες έχουν πάντα κακό τέλος..

ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ !! 





Ας πρόσεχαν .. Οι αμοιβές τους συναρτώνται από τις σπουδές τους .. Απαιτούνται μεταπτυχιακά και τουλάχιστον μια διπλωματική και ένα ντοκτορά για να πληρωθούν..Που πήγαν ξυπόλυτοι στ' αγκάθια..  





Απλήρωτοι συνεχίζουν να δουλεύουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τον ΟΑΕΔ για τις ανάγκες καθαρισμού των κτιρίων του σε όλη τη χώρα.

Πάνω από 450 εργαζόμενοι, με συμβάσεις μερικής απασχόλησης που λήγουν το Δεκέμβρη και μισθό 330 ευρώ, παραμένουν απλήρωτοι, στο φόντο δικαστικής διένεξης του Οργανισμού με εργολαβική εταιρεία. Οι περισσότεροι συμβασιούχοι διανύουν πλέον τον πέμπτο μήνα της απληρωσιάς, ενώ προχώρησαν στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

«Καθαριστές και καθαρίστριες συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ αγωνίζονται να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από την αρχή της σύμβασής τους με μισθό 330 ευρώ το μήνα εδώ και 5 μήνες», σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Στηλιτεύει τη στάση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, όπως και ορισμένων συνδικαλιστών, που δείχνουν στους εργαζόμενους τη δικαστική οδό. «Με ασφαλιστικά μέτρα, τροπολογίες, υπογραφές και χαρτιά να πηγαινοέρχονται στα δικαστήρια και τα υπουργεία για να βρουν το δίκιο τους, πετώντας το μπαλάκι στους συμβασιούχους να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα», σχολιάζει.

«Αποκλειστική ευθύνη για την απληρωσιά και ομηρία των εργαζομένων και των οικογενειών τους έχει η διοίκηση του ΟΑΕΔ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δημιουργεί συνθήκες νέας ομηρίας», ξεκαθαρίζει η Επιτροπή.

Και διεκδικεί: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους. Σταθερή και συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής μισθού ανά μήνα. Ανανέωση των συμβάσεων και πέραν της 31/12/18. 8ωρο με συμβάσεις ΙΔΑΧ.

Απαιτεί, τέλος, ο Οργανισμός να ενημερώσει για τις εξελίξεις τα κλαδικά σωματεία του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερωθούν και οι συμβασιούχοι γύρω από το ζήτημα που «καίει» τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: