Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΜΕΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


 Τσελίκ: «Η ελάχιστη προσπάθεια από την Ελλάδα για τη σταδιακή επέκταση των χωρικών υδάτων της θα προκαλέσει την πιο σκληρή απάντηση της Τουρκίας»





 Τα είχαμε χύμα με τις εθνικιστικές προβοκάτσιες στην Αλβανία μας ήρθαν τώρα και τσουβαλάτα..



Την έμμεση απειλή του πολέμου στο ενδεχόμενο επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο απευθύνει εκ νέου η Άγκυρα δια του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ.

«Η ελάχιστη προσπάθεια από την Ελλάδα για τη σταδιακή επέκταση των χωρικών υδάτων της θα προκαλέσει την πιο σκληρή απάντηση της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην ελληνική στάση σχετικά με την αιγιαλίτιδα, ο Τσελίκ υπενθύμισε το casus belli, και διεμήνυσε ότι «θα ήθελα να πω κάτι ξεκάθαρο: Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του Κοινοβουλίου το 1995».

 Σύμφωνα με τον Τσελίκ, «οι θαλάσσιες δυνάμεις μας έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στην παράκτια ασφάλεια μας». ΣΧΕΤΙΚΑ Οι Τούρκοι ξεκινούν γεωτρήσεις με τον «Πορθητή» στην Ανατολική Μεσόγειο Οι Τούρκοι ξεκινούν γεωτρήσεις με τον «Πορθητή» στην Ανατολική Μεσόγειο Εξάλλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στον «Πορθητή», το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε σήμερα τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν τόνισε ότι «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: