Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ..


Σφοδρές αντιδράσεις για τη δικαστική έρευνα κατά του iefimerida.gr: Κυνήγι μαγισσών και απόπειρα φίμωσης - Media
..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΔΟΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ  ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ..




 Τα μαύρα ταμεία του ΥΠΕΞ και όχι μόνον είναι ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο. Υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οτιδήποτε έχει κατά καιρούς γραφεί γι αυτά είναι αοριστίες γενικών αναφορών οι οποίες σκάνε σα πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού και σβήνουν αμέσως μετά. Τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές θυμάμαι προσωπικά να έχουν κατά το παρελθόν εκτοξευτεί κι όταν φτάναμε στο δια ταύτα εξαφανίζονταν πρωταγωνιστές και καταγγελίες στη μαύρη τρύπα του σάπιου συστήματος. Ευκαιρίας όμως δοθείσης βγαίνουν οι εφιάλτες από το προσφατο μιντιακό παρελθόν σα τα φαντάσματα, για να μας ξύσουν πληγές. Αποκαλύπτουν ωστόσο πως οι Πρετεντέρηδες της ενημερωτικής καταστροφής, είχαν σκοτεινές και δηλητηριώδεις ουρές.. Είχαν γνώση οι φύλακες.. Τους τοποθέτησαν εκεί όπου ανήκουν. Στις πιο δύσοσμες σελίδες της δημοσιογραφικής ιστορίας.





Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση για δικαστική έρευνα σε βάρος του ειδησεογραφικού site iefimerida.gr, για το ρεπορτάζ σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η έρευνα γίνεται με βάση το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι «όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το ΚΙΝΑΛ σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ανέφερε ότι «τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων. Μπροστά σε έναν αδρανή και αμήχανο Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Υπουργοί ανταλλάσουν κατηγορίες για μεταφορά ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την ιστορία των Υπουργικών Συμβουλίων της χώρας».

Το ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι αναμένεται «η εισαγγελική έρευνα να στραφεί στην ουσία των καταγγελιών αυτών» και υπογράμμισε ότι «η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό και δημοκρατικό κεκτημένο. Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι σημείωσε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκαν τον ένοχο! Δεν είναι το πλήρως αδιαφανές σύστημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων, που κάποτε κατήγγειλαν και σήμερα εφαρμόζουν αλλά είναι οι ρεπόρτερ του iefimerida.gr ! 'Όταν δε ο συντάκτης που το υπογράφει, έχει δουλέψει και στο MEGA, το «παράπτωμα» είναι ασυγχώρητο για τους κυβερνητικούς. Επιτέλους ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της χώρας και οι υπουργοί αντί για αλληλοκαρφώματα να απαντήσουν που πραγματικά πάνε τα μυστικά κονδύλια και τι σκοπούς εξυπηρετούν. Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό και αντιδημοκρατικές νοοτροπίες».
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις εξελίξεις, μέσω Twitter, γράφοντας: «Θα ήταν κωμικό αν δεν διέσυραν ανθρώπους και ειδικά τον @dtakis ντροπή».

Σκληρές αντιδράσεις και από δημοσιογράφους
Εν τω μεταξύ, την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου προκάλεσε η ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία έκανε λόγο για «για αθλιότητα του iefimerida με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA». Η φράση αυτή προκάλεσε θύελλα, με μερικές αντιδράσεις στα social media να είναι οι παρακάτω:





Δεν υπάρχουν σχόλια: