Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

TOYΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ


...ΛΗΣΤΕΥΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ!!




Εδώ ληστεύουν έναν ολόκληρο λαό κατά συρροή και εξακκολούθηση τους υπαλλήλους της θα σεβαστεί;




Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοί της, η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζεται να κλέψει λεφτά εργαζόμενων και συνταξιούχων, εξοικονομώντας ετησίως 75 εκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας την επικούρηση και προκαλώντας δραματική μείωση των επικουρικών συντάξεων.

 Σύμφωνα με την καταγγελία: Κάθε μέρα αποκαλύπτεται η μεθόδευση από πλευράς Εθνικής Τράπεζας για την κατάργηση του Λογαριασμού Επικούρησης.

Σε συνάντηση του νέου Δ/νοντος Συμβούλου Μυλωνά με εκπροσώπους του Συλλόγου Συνταξιούχων αρχές Σεπτέμβρη, αλλά και με το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ στις 16/9, η πρόταση της τράπεζας εξειδικεύτηκε ως εξής: το 25% της παροχής να δίνεται από τον ΕΦΚΑ (χωρίς μάλιστα η Εθνική να δώσει καθόλου χρήματα και επομένως να επιβαρυνθεί κι άλλο ο ενιαίος φορέας) και το 25% να δίνεται από νέο επαγγελματικό ταμείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των παροχών του. Δηλαδή, μείωση της επικούρησης κατά 50%.

Η Εθνική λοιπόν για επικούρηση σχεδιάζει να καταβάλλει ως 35 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ μέχρι το 2017 έδινε 110 εκ. περίπου. Θα εξοικονομήσει περίπου 70%, κλέβοντας τις εισφορές των εργαζομένων και συνταξιούχων. Έτσι, απαλλάσσεται από όλες τις υποχρεώσεις της έναντι του ΛΕΠΕΤΕ, φορτώνει τον ΕΦΚΑ, μειώνει και την εργοδοτική εισφορά για τους νυν εργαζόμενους στο επαγγελματικό ταμείο. Εξοικονόμηση δηλαδή πάνω στις πλάτες μας!

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι χαϊδευτική απέναντι στην τράπεζα, όπως σε όλους τους τραπεζίτες που έχουν γλιτώσει από τα επικουρικά τους ταμεία με παρόμοιες μεθοδεύσεις, λέγοντας «βρείτε τα» και αφήνοντάς την στο απυρόβλητο.

 Το σενάριο ένταξης στο ΕΤΕΑΕΠ-ΕΦΚΑ βάζει σε κίνδυνο και το Ταμείο Αυτασφάλειας (εφάπαξ) και σημαίνει νέα δραματική μείωση όλων των επικουρικών, κι όχι μόνο των συνταξιούχων της Εθνικής! Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε, που διακηρύσσει η ΕΕ και σιγοντάρει η κυβέρνηση: η επικουρική στην Ελλάδα να είναι για όλους 50-100 ευρώ μέχρι το 2021!

 Όπως διαβάζουμε, το ΛΕΠΕΤΕ, είναι ένας Λογαριασμός επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Τράπεζας που συστάθηκε με διμερή συμφωνία εργαζομένων-εργοδότη και τροφοδοτούνταν από εισφορές και των δύο. Μάλιστα πολλές φορές στο παρελθόν, η διοίκηση της Τράπεζας έχει σηκώσει λεφτά από το συγκεκριμένο λογαριασμό για να αγοράσει μετοχές της ίδιας της Τράπεζας (δεν είναι με κάποιο τρόπο παράνομο αυτό;) αλλά και για να τα χρησιμοποιήσει για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Τώρα πλέον ενημερώνει τους εργαζόμενους πως από εδώ και πέρα θα καταβάλλει μόνο 35 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο λογαριασμό, ενώ ένα 25% των εισφορών θα τις φορτωθεί ο ΕΦΚΑ και ένα 25% από νέο επαγγελματικό ταμείο, γιατί απλά έτσι γουστάρει η διοίκηση της Τράπεζας. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, η Τράπεζα δεν καταβάλλει την επικούρηση στους συνταξιούχους, με την ανακοίνωση να επισημαίνει πως:

 Η διακοπή καταβολής της επικούρησης στους συνταξιούχους, επί 1 χρόνο περίπου, είχε ως συνέπεια συνταξιούχοι να μην έχουν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο, άλλοι να φεύγουν από τη ζωή από το άγχος, το ΤΥΠΕΤ να χάνει εκατομμύρια από τη μη καταβολή της εισφοράς και η τρύπα στην Επικούρηση να μεγαλώνει από την κρυφή εθελουσία που διεξάγει η Εθνική από τον Μάϊο (έχουν φύγει πάνω από 370 συνάδελφοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: