Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ..



Κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους ενάντια στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών σε σπίτια λαϊκών οικογενειών αλλά και με βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιστέκονται.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του «μεταμνημονιακού» μνημονίου, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πολλαπλασιάσει τα ακίνητα που βγαίνουν «στο σφυρί», ώστε οι τράπεζες να ξεφορτωθούν «κόκκινα» δάνεια, αλλά και να σφιχτεί κι άλλο η θηλιά των εκβιασμών στα λαϊκά νοικοκυριά, προκειμένου να «προσέλθουν στο ταμείο»

.
Μέχρι τέλος του έτους, στόχος είναι να διενεργηθούν 20.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόσφατη έκθεσή της έκανε λόγο για 130.000 πλειστηριασμούς την ερχόμενη τριετία! Ενδεικτικό εξάλλου για το εύρος της επικείμενης επίθεσης είναι ότι η στοχοθεσία των τραπεζών για το τέλος του 2019 προβλέπει την περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων στα 66,4 δισ. ευρώ (από 92 δισ. σήμερα), δηλαδή κατά 25,6 δισ. ευρώ.

Ολα αυτά ως κομμάτι της στρατηγικής για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η «ρευστότητα» των τραπεζών, ώστε με τη σειρά τους να τροφοδοτήσουν με ζεστό χρήμα επιχειρηματικούς ομίλους και «επενδυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: