Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΣ


...Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΠΟΥ "ΕΦΕΥΡΕ" ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ..





Η γνωμάτευση του ψυχιάτρου Αθανασίου Δουζένη είχε καταλυτικό ρόλο στην κρίση της τριμελούς υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ αναφορικά με την αναπηρία του 39χρονου κατάδικου Έγγραφο- ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου όπως αυτός κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και το οποίο φέρει την υπογραφή του θεράποντος ιατρού του, καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αθανασίου Δουζένη, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.

O κ. Δουζένης, πανεπιστημιακός και διευθυντής της Β' Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν» ήταν ο ιατρός που παρακολουθούσε τον 39χρονο, καταδικασθέντα σε 21 χρόνια κάθειρξη, στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού για δέκα μήνες το 2017 αλλά και από τον περασμένο Φεβρουάριο – οπότε ο 39χρονος είχε νοσηλευτεί εκ νέου στο Ψυχιατρείο από τις φυλακές Χαλκίδας- μέχρι την αποφυλάκισή του.

«Υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή» είναι η πάθηση την οποία διέγνωσε ο κ. Δουζένης για τον Αριστείδη Φλώρο, όπως αποκαλύφθηκε από το έγγραφο του ΚΕΠΑ που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, επιφυλάσσοντας μάλιστα και τους συνήθεις χαρακτηρισμούς του όπως «Λαμόγια» για τους γιατρούς.

 Ο εν λόγω ψυχίατρος έχει εποπτικό ρόλο στις φυλακές Κορυδαλλού τα τελευταία εννέα χρόνια καθώς έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Ψυχιατρείο των φυλακών.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέπτεται το Ψυχιατρείο και παρακολουθεί τους ασθενείς κρατούμενους. Θεωρείται πρόσωπο που βρίσκεται σε άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση και είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος ψυχίατρος βρίσκεται συχνά επικεφαλής ομάδων εργασίας για θέματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Πρόσφατα, τοποθετήθηκε σε ομάδα εργασίας για την ειδικότητα της ψυχιατρικής αλλά και για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ακούσιες νοσηλείες. Μία από τις τελευταίες συμμετοχές του έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα τους ψυχικά πάσχοντες παραβάτες του νόμου όπου παραβρέθηκε η ηγεσία τω ν υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: