Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΥΠΟ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ Ο ΛΑΟΣ

 "Θα πρέπει να αποδείξουμε στις αγορές αυτή τη στιγμή, διότι από αυτές εξαρτάται κιόλας η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας πλέον, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους"



 Κατά το σύνταγμα (ναι ακόμη και αυτό το τσαλακωμένο ) ο λαός είναι ο κυρίαρχος και σε αυτόν λογοδοτούν νομοθετική και  εκτελεστική εξουσία.. Τώρα πληροφορούμαστε πως το αφεντικό είναι οι αγορές !!! Πόσο Σύριζας πρέπει να είσαι για να διατυπώνεις δημόσια δίχως να ερυθριάζεις;


Μάλιστα, για τις περικοπές στις συντάξεις, ενώ απ' τη μια «μοίραζε» τα «800 εκατομμύρια δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης, ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων», έσπευσε να «ψαλιδίσει» τις προσδοκίες ξεκαθαρίζοντας ότι αν και «η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% το 2019, δεν είναι αναγκαία», ωστόσο «θα πρέπει κάθε φορά να κάνουμε πολύ μικρά και σταθερά βήματα, διότι δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν η εντύπωση, και ιδιαίτερα στις αγορές, ότι, από τη δική μας μεριά, δεν θα συνεχίσουμε μια δημοσιονομική πολιτική η οποία θα είναι συνετή».

«Θα πρέπει να αποδείξουμε στις αγορές αυτή τη στιγμή, διότι από αυτές εξαρτάται κιόλας η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας πλέον, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επομένως, τα βήματα που πρέπει να γίνονται, θα πρέπει να είναι συνετά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας απ' τη σκοπιά των αναγκών της καπιταλιστικής οικονομίας ...αποκοτιά οποιοδήποτε μέτρο ανάκτησης απωλειών ή μη εφαρμογής νέων αντιλαϊκών.
Επιχειρώντας άλλωστε να παρουσιάσει ως αιτία της καπιταλιστικής κρίσης τα δικαιώματα που έχασαν οι εργαζόμενοι, ο Δ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να σταθμίζουμε κάθε φορά πάρα πολύ καλά την οποιαδήποτε κίνηση, ώστε να μην δώσουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα γυρνά σε ένα καθεστώς προ κρίσης, όπου η δημοσιονομική πολιτική είχε εκτροχιαστεί πλήρως και οδήγησε και στα τεράστια ελλείμματα, που τελικά μας έφεραν στο μνημόνιο με την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: