Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ

εγώ με τον Νικηφόρο και τη σκοπιά της γεφυρας

Αυτό το σχόλιο περί Γοργοποτάμου από τον Γιώργο Σταυρίδη θ' απαντηθεί γιατί έπεσε κάτω κι έκανε θόρυβο!!



Είναι 1979 κι έχει δοθεί εντολή από την κυβέρνηση να προωθηθούν εκπομπές εθνικής συμφιλίωσης και λόγω της πολιτικής ιδιαιτερότητας και φυσικά του ιστορικού βάρους καταλαβαίνετε έχει πέσει πάνω το βαρύ πυροβολικό της τότε κυβέρνησης (Κοντογιαννόπουλος Βαρβιτσιώτης) αλλά και με την αντιπολίτευση να έχει οπλίσει για τη τυχόν παραμικρή ιστορική εκτροπή.



Κλήθηκαν πρωταγωνιστές όπως ο Κρις Γκουντ Χάουζ απο το Λονδίνο ο Μαγιερ και ο Μαρίνης από την Αυσραλία και φυσικά ο Νικηφόρος (ψευδώνυμο του Δημήτρη Δημητρίου δεξί χέρι του Βελουχιώτη αλλά και άλλοι.

Δυστυχώς επιλέχθηκα εγώ (κάποιος που θα πρέπει να με μισούσε πολύ το έκανε) με οπερατέρ τον παραπάνω σχολιαστή τον Γιώργο τον Σταυρίδη μοντέρ τον Παντελή τον Πλώτακαι δύο (!) σκηνοθέτες (ο ένας πασίγνωστος εκ των υστέρων) αλλά για τη προσφορά τους καλλίτερα να κρατησω το στόμα μου κλειστό.

Έναν μόνον Όταν ολοκληρώθηκε η εκπομπή από εμένα τον Γιωργο τον Σταυρίδη και τον Παντελή τον Πλώτα ο τελευταίος σαρκάζοντας όλη τη διαδικασία είχε πει. Τώρα θα έρθουν να βάλουν τα ονόματά τους αυτοί;

Γιατί ο Σταυρίδης μου επισήμανε τον Γοργοπόταμο; Για δύο λόγους ο ένας πολιτικός και ο άλλος προσωπικός από αυτούς που δεν αναφέρονται δημοσίως.(μη περιμένεις Γιώργο να δώσω τροφή σε ερωτικά κουτσομπολιά)

Θα μείνω στον πρώτο γιατί έτσι θα καταλάβετε κατά ποιο τρόπο χειρίζονται μαεστρικά οι Άγγλοι τη προπαγάνδα.

Συζητώ on camera με τον Γκουντ Χάουζ όπου μου περιγράφει πως ακριβώς στήθηκε η μεγάλη επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας (η οποία κατέστρεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων του Χίτλερ) με τον Νικηφόρο να συμφωνεί.. Και κάποια στιγμή έχουν περάσει χρόνια δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποια, ο άγγλος παρενθέτει αλλά κατά τρόπο απολύτως φυσιολογικό προσβλητικούς υπαινιγμούς για τον ανδρισμό του Άρη.

Αν δεν είχες εστιάσει με όλες τις αισθήσεις σου στα όσα περιέγραφε δεν θα το έπαιρνες είδηση όπως δεν το πήρε και ο Νικηφόρος. Τινάζομαι εγώ σαν αιλουροειδές σταματώ το γύρισμα εκεί και του ζητώ μάλλον έξαλλος να τεκμηριώσει όσα είπε για τον μεγάλο επαναστάτη νεκρό. Διαφορετικά ή θα διέκοπτα εκεί την εκπομπή ή το συγκεκριμένο κομμάτι θα το πέταγα στα σκουπίδια..

Προκαλείται ενας καλός πανικός ο Άγγλος τα χάνει από την αντίδρασή μου και τότε αντιλαμβάνεται ο Νικηφόρος τι είχε συμβεί και επεμβαίνει ζητώντας ν’ ακούσει τι είπε. Δυστυχώς τότε οι εκπομπές αλλά και οι ειδήσεις κινηματογραφούνταν (φιλμ) δεν μαγνητοσκοπούνταν και αναπαραγωγή δεν ήταν δυνατόν να γίνει εκεί επι τόπου.

Με εμπιστεύεται ωστόσο και του ζητά ν’ ανασκευάσει με τον Άγγλο να επιμένει υποκριτικά πως δεν είχε πει κάτι κακό.. Είχε όμως πει κάτι για το οποίο δεν υπήρχαν στοιχεία άρα ήταν συκοφαντικό επέμενα άκαμπτος στη θέση μου εγώ. Ή το αποσύρει ή το στοιχειοθετεί. Διαφορετικά φεύγω.

Κινδύνευσε όλη η εκπομπή να τιναχθεί στον αέρα και τελικά ο Βρετανός πείστηκε πως η ελληνική κοινωνία δεν φορούσε ζαρτιέρες και το απέσυρε υποχρώνοντάς τον να υπογράψει πως δέχεται να αποκοπεί της εκπομπής.

Για να πάρετε μια γεύση της κυβερνητικής αγωνίας να σας πω μόνον τούτο. Κατά τη διάρκεια του μοντάζ που κράτησε πλέον του ενός μηνός οι υπουργοί παιδείας Κοντογιαννόπουλος και άμυνας Βαρβιτσιώτης μου είχαν γίνει στενός κορσές. Ωστόσο δεν επενέβησαν ποτέ είτε θετικά είτε αρνητικά.

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε. Προβλήθηκε δίχως τη παραμικρή ένσταση από καμιά πολιτική πλευρά..

Τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο και το θέμα που ο δημιουργικός και εργατικοτατος οπερατέρ Γιώργος Σταυρίδης υπαινίσσεται ήταν γιατί να μπουν και τα ονόματα κάποιων που δεν είχαν τη παραμικρή συμμετοχή στην επιτυχία αυτή..

Γιατί έτσι συμβαίνει Γιώργο στη πραγματική ζωή.

 Εδώ έχουν υποστεί λογοκλοπές λέξη τη λέξη ολόκληρα βιβλία αλλά και μουσικές μελωδίες και σε μια εκπομπή τηλεοπτική θα κολλήσουν όσοι αναρριχώνταν σε πλάτες άλλων;..

Δεν υπάρχουν σχόλια: