Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΕΜΜΕΣΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ..

 
 ΑΠΌ ΤΟΝ ..ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ...Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών!!!



"Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα θα επανέλθει στο 2010..."  "Η Ελλάδα πληρώνει σε συντάξεις το υψηλότερο ποσοστό επί του ΑΕΠ εντός της κοινότητας.." (ουδόλως απασχολείται με το αν τα ποσά αυτά έχουν προκαταβληθεί... και λεηλατηθεί από την ολιγαρχική συμμορία..)



«Εάν η χώρα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, όσον αφορά την παραμονή της σε τροχιά υψηλής δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα τεθεί και πάλι εκτός αγορών όπως συνέβη το 2010», επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του, καλώντας τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και το πολιτικό προσωπικό τους να «αντιληφθούν ότι η μεταμνημονιακή περίοδος της οικονομίας απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όση επέδειξαν κατά τη διάρκεια των μνημονίων και ριζική αλλαγή ύφους και τρόπου διακυβέρνησης, καθώς σύντομα δεν θα υπάρχει το δίχτυ ασφαλείας για την εγγυημένη χρηματοδότηση του χρέους».

 Ουσιαστικά, οι επισημάνσεις και τα «καλέσματα» του ΣΕΒ, μαζί με την υπενθύμιση των «καθηκόντων» για τα αστικά κόμματα, αποτελούν ταυτόχρονα και τροχιοδεικτικές βολές ενόψει της πρώτης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης» και της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019.

Καθόλου τυχαία, ο ΣΕΒ στο χτεσινό «εβδομαδιαίο δελτίο» εστιάζει στους άξονες του Ασφαλιστικού και των συντάξεων, καθώς και στο αφορολόγητο όριο (μισθωτοί, συνταξιούχοι), δηλαδή στα προνομοθετημένα αντιλαϊκά μέτρα για την ερχόμενη διετία, που προβλέπονται και στη συμφωνία με τους «θεσμούς».

Οπως λέει, «η Ελλάδα ήδη πληρώνει σε συντάξεις το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ 15 χωρών της Ευρωζώνης». Παράλληλα, παρουσιάζοντας στοιχεία του ΔΝΤ, επισημαίνουν ότι οι «κοινωνικές δαπάνες» (πλην συντάξεων) είναι χαμηλότερες σε σχέση με αυτές στην ΕΕ, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην παραπέρα κατακρεούργηση των συντάξεων με την παράλληλη ενεργοποίηση των λεγόμενων «αντίμετρων» για τη διαχείριση φαινομένων ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «η υψηλή ανεργία, η προϊούσα γήρανση του πληθυσμού και οι ήδη συντελεσθείσες βαθιές περικοπές των δαπανών Υγείας (...) αποτελούν αποσταθεροποιητικούς παράγοντες για την επιδιωκόμενη δημοσιονομική πειθαρχία». Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, οι παράγοντες αυτοί «αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να δημιουργούν αφόρητες πιέσεις για αύξηση των κοινωνικών δαπανών και ιδίως εκείνων για επιδόματα ανεργίας, τη χρηματοδότηση του προγράμματος ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος και της προστασίας των ευπαθών ομάδων από τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Το «συμπέρασμα» βέβαια είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων, με την εντεινόμενη και γενικευμένη αφαίμαξη λαϊκών εισοδημάτων και τις παροχές - ψίχουλα για τη διαχείριση της επίσημης φτώχειας, στη ρότα της πολιτικής που στηρίζει και υπηρετεί η κυβέρνηση και η αστική διαχείριση.

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όριο, οι βιομήχανοι τονίζουν ότι το αφορολόγητο όριο για μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 60% της μέσης αμοιβής ανά μισθωτό, έναντι 20% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με τα προνομοθετημένα μέτρα έρχεται να διευρύνει τη φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας με την περαιτέρω καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου, με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης σε εισοδήματα χαμηλότερα και από αυτά της επίσημης φτώχειας, καταπώς την προτρέπουν και οι βιομήχανοι.

Την ίδια ώρα, ο ΣΕΒ θέτει τις «προτεραιότητες» της επόμενης περιόδου με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι άξονες πολιτικής, μεταξύ άλλων, αφορούν στη «συνέχιση των φιλοεπενδυτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», την «επιτάχυνση της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων και της αναδιάρθρωσης των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων», την «ενίσχυση και διαφοροποίηση του εξαγωγικού προσανατολισμού της χώρας και υλοποίηση μιας στρατηγικής μεγέθυνσης της βιομηχανικής παραγωγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: