Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ..


 Ανωνύμου του Έλληνος



Πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι; Να βρίσκεσαι στην θάλασσα με την οικογένεια, να βλέπεις την μεγάλη φωτιά και να τρέχεις να πάρεις το αυτοκίνητό σου!

Όταν μάλιστα στο αυθαίρετα κτισμένο Μάτι η Λεωφόρος Μαραθώνος και η παραλία ενώνονται με μικρά δρομάκια, που αλίμονο, αν συναπαντηθούν όχι δυο αμάξια, αλλά δυο μεγάλες μηχανές!

Τα ίδια στην Ηλεία.


Πήγανε με αυτοκίνητα να πάρουν της οικογένειες και μείνανε εκεί! Ρε, όταν είναι να σωθείς, τα παρατάς όλα έγκαιρα και φεύγεις με τα πόδια! Η θάλασσα η μόνη λύση! Από τις πέντε τ΄ απόγευμα, που η πυρκαγιά πέρασε, λόγω εγκληματικής αδιαφορίας των Αρχών την Μαραθώνος.

Ταυτόχρονα έπρεπε οι Δήμοι να εκκενώσουν την περιοχή προς την παραλία. Με επιστράτευση πλωτών μέσων, να πάρουν τον κόσμο σε ασφαλή μέρη, όσο υπήρχε φως μέρας. Ως τις 9 μ. μ. θα είχε λήξει ο «γάμος», δεν θα είχε ανοίξει μύτη!

Τί να πεις δηλαδή για το Μάτι χωρίς να θεωρηθείς «ασεβής» από τους ηλίθιους και τους ασεβέστατους στον άνθρωπο; Η λογική σηκώνει ψηλά τα χέρια με την διαρκή επανάληψη της ίδιας καταστροφής. Και μην τυχόν θίξεις το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ, που τους έχει ξεκατινιάσει! Είναι σαν να τους πείραξες την μάνα τους! Αμ, οι σκόπιμες ανοησίες περί ασύμμετρων απειλών, που λέγανε τη πρώτη μέρα οι ντόπιοι δοσίλογοι, που εκτελούν χρέη θαλαμοφύλακα κατ’ εντολήν ξένων αφεντάδων! Έωλες τσίκλες, που έχουν μια υποψία αλήθειας!

Πράγματι, συνιστά ασύμμετρη απειλή η συνένοχη βλακεία του όχλου! Αλλά θα βρεθεί για όλα λύση. Όπως πάντα διεφθαρμένη και υποτελής στα ξένα αφεντικά. Ενέσκηψαν κιόλας οι «όλοι μαζί μπορούνε χοντρά να τα οικονομούνε» να πουλήσουν χυδαία φιλανθρωπία, όχι ταξική αλληλεγγύη!

Είναι παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, θα συνυπολογιστεί το «Μάτι» στον καθορισμό του χρόνου προκήρυξης εκλογών. Τα «μέτρα» για τους πληγέντες, που ανακοίνωσαν είναι προεκλογικές ασπιρίνες, πολλές εκ των οποίων δεν θα εγκριθούν από τους «θεσμούς», μόλις κάτσει η στάχτη!
news374c
Να δώσουν με το αζημίωτο ψαράκι στους δεινοπαθούντες και όχι να τους μάθουν να ψαρεύουν. Με την ελεημοσύνη διαιωνίζουν το σύστημα εξάρτησης και οι ίδιοι κάνουν χρυσές δουλειές.

Θα δώσει τον οβολό όχλος, που δεν επλήγη σήμερα, για να κατευνάσει την συνενοχή της συνείδησής του, να κοροϊδέψει την υποκρισία και την βλακεία του. Χώρια, που με ένα μπουκάλι λάδι, μπορεί να δει δωρεάν τον Νταλάρα! Για όλους έχει ο μπαξές. Σε άλλη φάση θα αλλάξουν οι ρόλοι των θυμάτων και του καναπεδάτου όχλου.

Έρχεται η αποκατάσταση των ζημιών. Νέο πάρτι χρυσοφόρο, στην ίδια παρασιτική και αυθαίρετη βάση. Μέχρι την επόμενη μεγάλη φωτιά στο... Μάτι! Πώς το ξεχάσαμε! Κάνανε ταμείο αλληλεγγύης! Μνήμη ψαριού! Τί γίνανε, ρε καραγκιόζηδες, τα χοντρά λεφτά του ανάλογου ταμείου για την πυρόπληκτη Ηλεία, το 2007; Δοθήκανε και πού; Τα φάγανε και ποιοι;

Αυτοί σου πουλάνε φτηνό κλάμα σε τελικά πανάκριβη τιμή. Εμείς μιλάμε για το αύριο. Όσο υπάρχει Γκραικυλία, που δεν ξεσηκώνεται να απελευθερωθεί από τα ξένα αφεντικά, το «Μάτι», πάντα τραγικά θα επαναλαμβάνεται και... Παρηγοριά ο Μέγας Αλεξανδρινός:

«Την μιαν μονότονην ημέραν άλλη
μονότονη, απαράλλακτη ακολουθεί. Θα γίνουν
τα ίδια πράγματα, θα ξαναγίνουν πάλι -
ή όμοιες στιγμές μας βρίσκουνε και μας αφήνουν.
Μήνας περνά και φέρνει άλλον μήνα.
αυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει.
Είναι τα χθεσινά τα βαρετά εκείνα.
Και καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μη μοιάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: