Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ


Σφοδρές καταγγελίες της ΕΤΙΤΑ κατά δημοσιογράφων του Star – Οι συμπεριφορές που… εξόργισαν - Media ..ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ...



Νόμιζα πως είχαμε πιάσει πάτο Φαίνεται όμως πως ο πάτος είναι διπλός.. Μπορεί και τριπλός.. Τι περιμένεις από ένα σώμα που ψηφίζει τους ορκισμένους στη διάλυση της Ένωσης και των Ταμείων; Ζητώ δημοσίως συγνώμη από τους τεχνικούς επειδή ήμουν πολέμιος της ένταξής τους στον ΕΔΟΕΑΠ υπό την ως τότε εμπειρία πως δεν συμμετείχαν ποτέ σε απεργίες δημοσιογράφων. Τώρα πράγματι έχουμε ζωντανό το παράδειγμα της είδησης που τη θέλει να υφίσταται μόνον όταν ο άνθρωπος δαγκώσει το σκύλο και όχι το αντίθετο..



Φανερά δυσαρεστημένη είναι η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής με τη δράση ορισμένων δημοσιογράφων του Star.

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο κατέστησε σαφές πως ορισμένες αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές θα φτάσουν μέχρι την ΕΣΗΕΑ καθώς υπήρξαν δημοσιογράφοι που δεν σεβάστηκαν την απουσία των τεχνικών μπαίνοντας στη διαδικασία να πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ ακόμα και με τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων, παρά τις συστάσεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ε.Τ.Ι.ΤΑ καταγγέλλει τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κατερίνα Ρίστα για αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά έναντι των συναδέλφων τεχνικών οπερατέρ, σε θέμα που έγινε την Παρασκευή και αφορούσε περιστατικό στην Ακρόπολη, όπου η «συνάδελφος» θεώρησε σωστό ενώ το συνεργείο είχε σχολάσει και δεν υπήρχε αντικαταστάτης εικονολήπτης-ηχολήπτης λόγω της… γνωστής αποψίλωσης τεχνικών από τη Διοίκηση του σταθμού και άρνηση έγκρισης υπερωριών, να παραμείνει και μάλιστα να πάρει και συνέντευξη.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις από την πλευρά μας στο παρελθόν, συνεχίζει να μας αγνοεί, καλύπτοντας θέματα με χρήση του κινητού της τηλεφώνου αντικαθιστώντας τη δουλειά των συναδέλφων οπερατέρ.

Θέλουμε να της επιστήσουμε την προσοχή δεδομένου ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τους εργασιακούς μας χώρους, να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο τις δουλειές των συναδέλφων τεχνικών.

Την καταγγέλλουμε στην Διοίκηση του STAR καθώς και στην ΕΣΗΕΑ και περιμένουμε από τη Διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού να μας απαντήσει εάν έχουν γνώση για την συγκεκριμένη δράση της δημοσιογράφου, αν εγκρίνει τις συγκεκριμένες τακτικές και πως θα διασφαλιστεί ότι δε θα έχουμε ανάλογα κρούσματα μελλοντικά. Ειδάλλως είναι συνυπεύθυνοι γι αυτή την εικόνα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του σωματείου τους.

Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΥΓ)
Όσο για τον έτερο «συνάδελφο» ???? (με πολλά εισαγωγικά) του ίδιου σταθμού ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι αναψυχής στην Κύπρο φρόντισε να εφοδιάσει τον σταθμό με δύο θέματα που έκανε εκεί με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των διακοπών του, θα ασχοληθούμε με αυτόν σε επόμενη ανακοίνωση».

Πηγή: dailymedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: