Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

 
ΑΝ ΘΕΣ υποδοχή ήρωα, κάνε το λάθος ή την βλακεία να μπεις στην Τουρκία. Αφού σε κρατήσουν
στην «ψειρού», να κάνει και η Άγκυρα το κομμάτι της, θα σε αφήσουν ξαφνικά μια νύχτα και θα ’ρθει πρωθυπουργικό αεροσκάφος να σε παραλάβει με τις προσήκουσες τιμές. Προβλέπεται!

ΜΠΡΑΒΟ! Επίδομα τηλεπικοινωνιών τάξανε κατά προτεραιότητα στους πυρόπληκτους. Μη μείνει μέρα και δεν μαλακιστούν χαϊδεύοντας τηλέφωνο! Αντί να τους δώσουν βιβλία να παρηγορηθούν και να ξεστραβωθούν! Γεια σου (καμένε) πίθηκε!


ΕΚΕΙ, που χέζεις, κατουράς, πλένεις την αυλή, μαζεύεις τα σκουπίδια, σού πετά η Ε.Ρ.Τ. έναν «εθνικό ύμνο» επειδή κάποιος αθλητής (με μέλανα ζωμό!) πήρε μετάλλιο. Μόνο έτσι οι ραγιάδες μπορούν ν’ ακούνε τον «εθνικό ύμνο» τους! Απόλυτη ξεφτίλα εκτός από έλλειψη σεβασμού!

500.000 νέοι ξενιτεμένοι λόγω Μνημονίων. Πού είναι, ρε ηλίθιοι, τα όμορφα λαϊκά σας τραγούδια για την μεγάλη λαίλαπα της μετανάστευσης, όπως την εποχή του Ρεμπέτικου; Πού είναι τα δικά σας «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες»; Γκραικυλία, απέραντο σκυλοποπάδικο και με ξένο διαβατήριο...
ΑΝ ΠΕΙΣ οι ευχές τους; Χαζές, σαν τους ίδιους! «Καλή Παναγιά»!- εύχονται, προφανώς για να ξορκίσουν την» Κακιά Παναγιά». «Καλή απόλαυση»!- λένε. Υπάρχει και «κακή απόλαυση»; Μαζοχιστές! ‘Ασε το Καλό Παράδεισο»! Όλα άπαιχτα! Για ανοϊκούς. Γκρίγκλις εκ του μιξοβάρβαρου αγγλικού!

ΤΟΠΙΟ καμένο και τηλεοπτικό ψώνιο σπαράζει την ιστορία του. Κανένας σεβασμός στον πόνο και την φρίκη! Πρωτίστως από τα θύματα. Υπάρχεις μόνο όταν βγαίνεις στην τηλεόραση. Έστω νεκρός ή στάχτη! Η Αποικία του γοερού, φτηνιάρικου, πλην πανάκριβα αγορασμένου, κλάματος.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι ηλίθιε! Για να επιβιώσει, έστω μια μέρα, θα σε κάνει πίθηκο και θα χαθείτε με όλη την γη! Και τότε δεν ξέρω, αν βγει Αισχύλος ή Ευριπίδης ν’ απαθανατίσει την μέγιστη τραγωδία! Ό,τι ζεις, ανόητε, σήμερα στα βοθροκάναλα, η αισχρότερη παρακμή της ένδοξης αρχαίας Θυμέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: