Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 
 ΣΕ ΜΑΚΕΪΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...




Μπορεί άπαντες οι αποθανόντες να δεδικαίωνται εκτός του $κατόψυχου αιμοσταγούς Μακέϊν

  Εκφραστής των αξιών που υπερασπίζεται το βαθύ αμερικανικό κράτος ο αποθανών γερουσιαστής Τζον Μακέιν λίγο πριν ταφεί απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ.
  Τα δυτικά –όπως άλλωστε αναμενόταν-  τον δικαιώνουν ως θεωρούμενο  από πολλούς (όχι μόνο Αμερικανούς) «ένθερμο  πατριώτη», ενώ τα ρωσικά τον χαρακτηρίζουν «πολεμοκάπηλο» μια και ήταν γνωστός για την στάση του εναντίον της πολιτικής της Μόσχας.
  Υπάρχουν ακόμη εκείνοι  που θεωρούν ότι στις πολιτικές του «ενσωματώνονταν οι αξίες και τα ιδανικά του ΝΑΤΟ» και πρότειναν να μετονομασθεί σε «Τζον Μακέιν» το αξίας δισεκατομμυρίων μεγαλειώδες κτίριο όπου στεγάζεται το αρχηγείο της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Την πρόταση έκανε με επιστολή του στο ΝΑΤΟ από τους ένθερμους θαυμαστές του γερουσιαστή Μακέιν, ο Βρετανός Συντηρητικός βουλευτής (πρώην αντισυνταγματάρχης) Tom Tugendhat, όπως μετέδωσε το CNN.
  Μετά τον θάνατό του την περασμένη εβδομάδα, για τον Μακέιν, τόσο πολλοί συνάδελφοί του από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αλλά και δημοσιογράφοι των παραδοσιακών Μέσων χαρακτηρίζουν ως «σπουδαίο πολιτικό και νομοθέτη για τις ΗΠΑ, ο οποίος υπερασπίσθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δικαιοσύνη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό».
  Οι επικριτές του έσπευσαν να επισημάνουν πως ο Μακέιν ήταν  «από τα μεγαλύτερα ‘πολεμικά γεράκια’ και η πολιτική του πορεία πόρω απέχει από τη μεγαλοσύνη».
 2,5 εκατομμύρια Ιρακινοί νεκροί
 Ο πολεμοχαρής Μακέιν βοήθησε να δημιουργείται η ατμόσφαιρα που οδηγούσε στην καταστροφή αρκετών χωρών προκαλώντας εκατομμύρια νεκρούς, χωρίς ο ίδιος να έχει βάψει τα χέρια του με αίμα.
  Υπέρμαχος  του πολέμου στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, ως πρόσφατα εκφραζόταν υπέρ του πολέμου των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη. Και πραγματικά ο Μακέιν δεν ήταν «ήρωας πολέμου» όπως είχε πει και στην αρχή της προεδρικής του θητείας ο Ντόναλντ Τραμπ (δημιουργώντας το τείχος που από τότε τους χώριζε και γι’ αυτό δεν θα παραστεί στην κηδεία) αλλά ήταν υπέρ όλων των πολέμων –ως ανελέητα αχόρταγο πολεμικό γεράκι.
  Το παράδοξο είναι πως τώρα οι Δημοκρατικοί (ακολουθώντας τον δρόμο που είχε χαράξει ως υπουργός Εξωτερικών η Χίλαρι Κλίντον, ακολουθούν τα πολεμοχαρή μονοπάτια του υπερσυντηρητικού Μακέιν.
  Στον τομέα που συμφώνησε με τον Μακέιν πολιτικά ο Τραμπ, είναι ως υπέρμαχος του Σιωνισμού. Κάτι που έχει κατορθώσει το εβραϊκό λόμπι να το αποδέχονται στην πλειοψηφία τους οι Αμερικάνοι. 
  Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι πως η πολιτική καριέρα του Μακέιν, βασίστηκε στην υποστήριξη του πεθερού του.
  Ο πατέρας της Cindy Lou Hensley, Jim Hensley, ήταν –επί 40 χρόνια ως το θάνατό του το 1990- αδιαμφισβήτητος επικεφαλής της αποκαλούμενης “ Jewish Mafia”, και με πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα πολιτικά πράγματα των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων στην Αριζόνα.
  Την αμέριστη υποστήριξή του είχε ο Μακέιν.
   Τα εναλλακτικά διαδικτυακά Μέσα, επανειλημμένα είχαν καταγγείλει τις οικονομικές σχέσεις του Μακέιν με το «συνδικάτο Lansky-Bronfman» από το 2000, όταν είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
  Πιο πρόσφατα στις 21 Ιουλίου 2014, το γαλλικό πρακτορείο AFP, είχε επαναφέρει τις παλιές αυτές ιστορίες και πάλι στο προσκήνιο. Για να ακολουθήσει το ‘Newsweek’ (ιδιοκτησία της ίδιας εταιρίας με την ‘Washington Post’) που αναδημοσίευσε άρθρο για τις σχέσεις του Μακέιν με την Μαφία.
Για την απώλεια τούτου του ανθρώπου έχει γίνει τόσος θόρυβος , όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στον δυτικό Τύπο. Βάσει της παλιάς ρήσης «ο αποθανών δεδικαίωται».

στυξ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: