Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ...


 
Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Αριθμολάγνος δεν υπήρξα ποτέ. Γιατί ακόμη και οι φυσικοί αριθμοί δεν είναι ποτέ αυτεξούσιοι. Η αποκωδικοποίησή τους θα εξαρτάται πάντα από τη θέση τους μέσα στο σύνολο. Το ένα από μόνο του μπορεί και να αποκωδικοποιείται ως μια μονάδα αλλά μόλις τεθεί πλάι στο ένα μπορεί και να αποτελεί το αποτέλεσμα μιας εξίσωσης. 1=1 μπορεί να σημαίνει και 11. 


Ωστόσο πάντα θα έχουν την αξία τους ως μονάδα μέτρησης ενός συνόλου. Των τετραγωνικών μέτρων που υποδηλώνουν την ασφάλεια μιας στέγης, επί παραδείγματι, την οποία τούτες τις ώρες εκπλειστηριάζουν οι τοκογλύφοι μετά των πολιτικών μπιστικών  τους από την «πρώτη και τελευταία φορά αριστερά» . Το αποτέλεσμα του αθροίσματος των εισοδημάτων σου μείον τις υποχρεώσεις σου από την άλλη, που προσδιορίζει και τη ποιότητα της ζωής σου, που από τον πάτο την οδηγεί ο «ευρωενωσιακός κορμός» στον απόπατο.  


Αυτά σε επίπεδο ατομικό αφορούν το «έχειν» του καθενός εξ’ ημών, που επί εκατονταετίες πολλές η εξωνημένη διανόηση της ηγέτιδας τάξης μιας καπιταλιστικής κοινωνίας, ονόμαζε οικονομία και όριζε τις έννοιες επιτυχία και αποτυχία. Έχεις, είσαι, υπάρχεις.. Δεν έχεις, ούτε είσαι μα μήτε και υπάρχεις. Η πεμπτουσία της ζωής. Ή αλλιώς θεμέλιο της πολιτικής. 

Για τα άλλα που παραπέμπουν στο «είναι», την ύπαρξη δηλαδή του καθενός εξ ημών, σε έπειθαν πως ανήκουν στον χώρο της βιολογίας και τα προσπερνούσαν σφυρίζοντας αδιάφορα ακόμη και αν ήσουν κοινωνικά νεκρός.

 Να όμως που μόλις οκτώ  χρόνια ανθρωποκαταστροφής απόδειξαν ότι: Δεν υπάρχει το «έχειν» αν δεν υφίσταται το «είναι». Με λόγια απλά αν δεν είσαι δεν μπορείς να έχεις ει μη μόνον μια θέση στον παράδεισο ή τη κόλαση, για όσους έχουν εθιστεί ανεπανόρθωτα στις  μεταφυσικές δοξασίες. Κάτι ωστόσο που οι λακέδες των τοκογλύφων δεν θέλουν να συνειδητοποιήσεις γιατί αυτομάτως τα πράγματα θα έρθουν στη φυσική τους θέση. Ποια είναι αυτή;


Ο δημιουργός-άνθρωπος θα υψωθεί πάνω από το δημιούργημά του-πολιτική, οικονομία, τεχνολογία. Και θα προστατέψει το είναι διανέμοντας δίκαια το έχειν

Οι εξουσίες –εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική-θα τεθούν υπό τις διαταγές του με τις τράπεζες ή να εξαφανίζονται ή  να υποκλίνονται στην κυριαρχία του. Ακριβώς το αντίστροφο απ’ ότι σήμερα συμβαίνει και που έχει υποχρεώσει την ανθρωπότητα  να υπόκειται φοβισμένη τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς φυσικής διαστροφής: 

Τη ζωή στο απόλυτο κενό. 

Δεδομένου ωστόσο πως η φύση σιχαίνεται τα κενά αυτό όφειλε να μην  κρατήσει πολύ. Θα φανεί η αμφισβήτηση όταν  τα πρώτα σκιρτήματα της ζωής θα εμφανιστούν  δειλά. Αρχής γενομένης του ανεπτυγμένου βορά ως τον καθυστερημένο νότο. Αφυπνίστηκαν ήδη οι γίγαντες της γενέτειρας του πολιτισμού Ανατολής –Κίνα- και απειλούν τη κυριαρχία της Δύσης. Προς το παρόν μοιάζει με ψευδαίσθηση γιατί τη μιμούνται σχεδόν φωτοτυπικά. Παραπλανητική συσκότιση ή παράδοση στα δόγματά της; Θα δείξει. Από την άλλη στο βορά στήνονται νέα τείχη. Αυτά των οικονομικών γκέτο που κάνουν τα μεσαιωνικά κάστρα να μοιάζουν παιδικά παιχνίδια εμπρος τους. Στο νότο μοιράζουν δωροεπιταγές και κουπόνια αντί μισθών ή ημερομισθίων. Κάτι σαν κλίρινγκ που ο ισχυρός κοστολογεί αξίες και ο ισχαιμικός υποτάσσεται. Για τους Έλληνες και τους εξαθλιωμένους Άραβες της νέας προσφυγιάς που ψάχνουν σε λάθος γεωγραφικό στίγμα τη νέα Εδέμ τους, ούτε λόγος. Έρχονται ημιθανείς εντός των ορίων της συνθήκης Σέγκεν, όπου άπαντες ιθαγενείς και εμιγκρέδες τελούμε υπό το καθεστώς μιας σατραπικής αιχμαλωσίας..  Του μεγάλου και αόρατου αδελφού..

 Θέμα χρόνου είναι επομένως  η αποτίναξη του ζυγού που έχει φορέσει στον άνθρωπο το διεθνές ιερατείο των τοκογλύφων. Θα συμβεί όταν πλέον αυτός δεν θα έχει τίποτα πέραν των αλυσίδων του να χάσει. Ο φόβος θα υποταχθεί στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και ο νους θα πλημμυρίσει από τον θούριο του Ρήγα του Βελεστινλή. Και τότε γαία πυρί μιχθήτω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: