Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ

 
«Πόλεμος» διαψεύσεων: «Δεν μείναμε νηστικοί στην πυρκαγιά στο Μάτι» λένε οι εθελοντές πυροσβέστες - Media
 Δεν μείναμε νηστικοί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης τη φωτιάς απαντά στον SKY η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.. Ύμαρτον ύψιστε τι άλλο θ ακούσουμε ακόμη.. 
 
 
Ανυπόστατα χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τα δημοσιεύματα ότι εθελοντές πυροσβέστες έμειναν νηστικοί στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής. «Αναφορικά με δημοσιεύματα καταγγελιών που αναπαράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από ΜΜΕ ότι εθελοντές πυροσβέστες έμειναν νηστικοί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι ανυπόστατα» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της.
 
Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ξεκαθαρίζει ότι «ο Γιάννης Δαμιανόγλου, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ως ο αρχικά καταγγέλλων του θέματος, προβαίνοντας παράλληλα και σε καταγγελίες για επιχειρησιακά λάθη του Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είναι εθελοντής πυροσβέστης, ούτε διοικητής εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (όπως παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή) ούτε γενικότερα εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών».
 
Στην ίδια ανακοίνωση οι εθελοντές πυροσβέστες εκφράζουν την ειλικρινή λύπη τους και τη συμπαράστασή τους για την καταστροφή της οικίας και της περιουσίας τού Γιάννης Δαμιανόγλου, κατανοώντας τα συναισθήματά του, ωστόσο αναφέρουν πως «οφείλει όταν προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις να είναι πιο προσεκτικός και να διευκρινίζει την όποια άλλη ιδιότητα μπορεί να έχει, καθώς δημιουργείται εσφαλμένη εντύπωση στο κοινό και παραπληροφόρηση».
 
Ακόμα, απευθύνουν έκκληση στους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημερώσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους εθελοντές πυροσβέστες να επικοινωνούν απευθείας με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος. Καταλήγοντας, εκφράζουν βαθιά οδύνη και τη συμπαράστασή τους στους οικείους των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς καθώς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: