Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΚΑΛΠΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ




 Κάλπικα διλήμματα στο λαό, στη βάση της πλαστής διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις της «προόδου» και της «συντήρησης», αναπαρήγαγε με την ομιλία του χτες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.





Χαρακτηριστικό είναι ότι ως δείγμα της «προοδευτικότητας» της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός έφτασε να επικαλεστεί τις αλλαγές για τον κατώτατο μισθό που θα γίνουν με βάση το νόμο Βρούτση - Σαμαρά, όσο και τις πρόσφατες αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ για το Μεταναστευτικό, που προβλέπουν έως και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους κυνηγημένους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!

«Γνωστή και δεδομένη» η αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας
 
Καλλιεργώντας εξάλλου αυταπάτες για το τι σηματοδοτεί η «έξοδος από το πρόγραμμα», πρόσθεσε ότι «η επόμενη μέρα είναι ελπιδοφόρα. Διότι εξασφαλίσαμε συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, που η εφαρμογή τους δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να ανακτήσει τη σταθερή και αυτοδύναμη πρόσβαση στις αγορές χρήματος», σαν να πρόκειται για χρήμα που θα διατεθεί για τις λαϊκές ανάγκες, με πλήρη αποσιώπηση της πραγματικότητας που θέλει τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν και αυτήν τη «διευθέτηση» του χρέους, που θα εξοικονομήσει χρήμα για τη στήριξη της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Δεν παρέλειψε να καυχηθεί για τις αντιλαϊκές «επιδόσεις» της κυβέρνησής του, μιλώντας για «άβυσσο που χωρίζει τη διαχειριστική ανεπάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη συνετή και υπεύθυνη διαχείριση του δημόσιου χρέους που επιτυγχάνουμε σήμερα εμείς», όσο και να ανανεώσει τις δεσμεύσεις του στο κεφάλαιο για «εμβάθυνση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων των προγραμμάτων, όπως η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, η ανεξαρτησία αρχών, όπως η αρχή δημοσίων εσόδων και η στατιστική αρχή, και φυσικά η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», μιλώντας για... «πράγματα δηλαδή γνωστά και δεδομένα».

«Οι κυβερνήσεις που θα εκλέγει ο ελληνικός λαός θα αποφασίζουν τα μέσα της πολιτικής με τα οποία θα καλύπτουν τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους», ανέφερε, λες και κάνει διαφορά για το λαό από ποια τσέπη θα λεηλατείται το ισχνό εισόδημά του. Απέναντι σ' αυτήν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και αφού ξέκοψε κάθε σκέψη ανάκτησης απωλειών, λέγοντας πως «αυτή η νέα μέρα που οφείλουμε να σχεδιάσουμε, δεν μπορεί να είναι μια επιστροφή στο παρελθόν», αντέταξε εφάπαξ παροχές πτωχοκομείου και αναδιανομή της φτώχειας, μια «λελογισμένη επέκταση στη βάση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων». Μοίρασε τις γνωστές κάλπικες υποσχέσεις για «επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας» και «αύξηση του κατώτατου μισθού» με βάση το νόμο Βρούτση - Σαμαρά και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, «στοχευμένες μόνιμες φοροελαφρύνσεις» που θα πηγαίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους κ.ά.

Δίνοντας μάλιστα το σήμα της κλιμάκωσης της εν λόγω προπαγάνδας, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι όλα αυτά θα εξειδικευτούν στην πορεία προς τη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: