Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ,


f65caa_ssi_0924_novyi-razmer
 .. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ !!




Μα γιατί; Στη Κόκκινη Πλατεία μοιράζουν τώρα νάϋλον κάλτσες και τζιν τι άλλο θέλουν οι αχάριστοι επιτέλους;



Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας διαδήλωσαν στους δρόμους της Μόσχας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ρωσίας το Σάββατο, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό νόμο της κυβέρνησης που προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Στη Μόσχα οι διοργανωτές της διαδήλωσης- το ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και άλλες οργανώσεις του εργατικού κινήματος- έκαναν λόγο για συγκέντρωση 100 χιλιάδων ανθρώπων, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για πολύ λιγότερους, κατεβάζοντας τον αριθμό στις 10 χιλιάδες. Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της Αγ. Πετρούπολης (Λένινγκραντ) και του Νοβοσιμπίρσκ. Κρατώντας πανό που ανέγραφαν

«Θέλουμε να ζήσουμε με την σύνταξη μας και όχι να πεθάνουμε δουλεύοντας», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στον αντιλαϊκό νόμο της κυβέρνησης Πούτιν-Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τον οποίο αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε 65 για τους άντρες και 63 για τις γυναίκες.

«Πολλοί είχαν πιστέψει τον Πούτιν όταν έλεγε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Αποδεικνύεται ότι ήταν μια δημαγωγία. Είμαι πολύ δυσαρεστημένη» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η 49χρονη Ιρίνα Ιβάνοβα από την Αγ. Πετρούπολη.

 «Δεκάδες χιλιάδες μαζεύτηκαν σήμερα εδώ για να πουν ένα μεγάλο όχι σ’ αυτήν τη μεταρρύθμιση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και εκ των βασικών ομιλητών στην συγκέντρωση της Μόσχας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, προσθέτοντας πως «πρόκειται για χτύπημα που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας».

Ο Ζιουγκάνοφ υπογράμμισε ότι με βάση το χαμηλό προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία, που για τους άντρες είναι λίγο πάνω από τα 60, «πολλοί θα πάρουν την σύνταξη τους όταν θα βρίσκονται στο φέρετρο».

 Σημειώνεται πως ο Βλ. Πούτιν δεν είχε προεκλογικά θίξει το ζήτημα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, εμμένοντας σε παλιές δηλώσεις του πως τα όρια δεν πρόκειται να αυξηθούν. Σύμφωνα με το κρατικό κέντρο ερευνών VTsIOM, η δημοτικότητα του έχει πέσει στο 64% από 80% που ήταν τον περασμένο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: