Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1


 Να δεις τι σου κρύβουν για μετά 



Με διαδοχικές συνεδριάσεις συνεχίστηκε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Κλεισθένη 1», με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «περνάει» νέο πακέτο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση,


στη βάση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σπρώχνοντας ακόμα πιο βαθιά δήμους και Περιφέρειες στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, στην ανταποδοτικότητα και επιχειρηματικότητα, και συνεχίζοντας και από αυτήν την «πάντα» τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων ώστε να ανοίγονται νέα κερδοφόρα πεδία για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα «βλέμματα» βεβαίως των αστικών κομμάτων, όπως και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, επικεντρώνουν στο «σπάσιμο» των μεγάλων Περιφερειών (Β' Αθήνας και Αττικής), που ενσωματώθηκε με τροπολογία στο νομοσχέδιο την Παρασκευή, όπως και στο ζήτημα της απλής αναλογικής, βγάζοντας «εκτός κάδρου» το βασικό του περιεχόμενο.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων, από την πλευρά της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) - στις διοικήσεις των οποίων πλειοψηφούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - επαναλήφθηκε το γνωστό «έργο» για τον εκλογικό νόμο, που έφτασε σε βαρείς χαρακτηρισμούς ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, αφήνοντας συνειδητά στο απυρόβλητο τον πυρήνα του νομοσχεδίου.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου έγινε συζήτηση επί των άρθρων, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ κατηγόρησε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για «στείρα άρνηση», παραδέχτηκε ότι συνολικά από τις τοποθετήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων όσον αφορά το «διά ταύτα» του νομοσχεδίου «βλέπω ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο διαλόγου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: