Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΥΛΗ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ  Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και το Μεσοπρόθεσμο, όπου συζητήθηκε με τις απαράδεκτες «fast track» διαδικασίες του «επείγοντος». Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ, το οποίο καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο, σε σύνολο 298 βουλευτών 154 ψήφισαν «ναι» και 144 «όχι».

Το νομοσχέδιο -που πλέον έγινε νόμος του κράτους- έχει τον τίτλο «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 - 2022», περιέχει τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης» και το Μεσοπρόθεσμο.

Ο εφαρμοστικός περιλαμβάνει τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης», ενώ μέσω του Μεσοπρόθεσμου «κλειδώνει» τις περικοπές σε συντάξεις και Αφορολόγητο για το 2019 και το 2020 και «απογειώνει» τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022.
Στο σχέδιο νόμου κατατέθηκε και η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ που θα φέρει πρόσθετη επιβάρυνση σε κατηγορίες λαϊκών νοικοκυριών και περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: