Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΟΣΟ ΠΙΟ ..ΒΑΘΙΑ ΤΌΣΟ ΠΙΟ ..ΚΑΛΑ


Κάθε άσκηση και χειρότερα.. Τούτη τη φορά η συνεργασία ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών είχε άρωμα επίθεσης κατά του Ιράν !! 




Αν νομίζουν οι Τσίπρας Καμμένος και Μητσοτάκης πως το τούτο τους θυμίζει κάτι από Μεγαλέξανδρους,  τότε να τους θυμίσουμε εμείς τι έπαθε ο Στρατηλάτης στην Ινδία και πήρε τον δρόμο και τη ζωή του ανάστροφα.. Για να μην πάω στη Μικρασιατική καταστροφή του βασιλιά με το κόκκινο λυρί..



Σε άλλη μια συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ προχώρησε η ελληνική ΠΑ, συνδράμοντάς την στη βελτίωση των δολοφονικών της «ικανοτήτων» κατά αμάχων στην Παλαιστίνη και αλλού και επιβεβαιώνοντας τις διευκολύνσεις που παραχωρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο κράτος - δολοφόνο, όπως και το πραγματικό περιεχόμενο των «αξόνων» που στήνει με άλλα καπιταλιστικά κράτη στην περιοχή.

Οπως προέκυψε από δηλώσεις στελεχών των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, 40 ισραηλινά αεροπλάνα, μαχητικά και ιπτάμενα τάνκερ συμμετείχαν σε εναέρια άσκηση στους ουρανούς της Ελλάδας την περασμένη βδομάδα. Επιχείρησαν χωρίς να προσγειώνονται, αλλά εκτελώντας μόνο εναέριο ανεφοδιασμό.

«Κατά την άσκηση, ταξιδέψαμε μακριά σε άγνωστο έδαφος για να πραγματοποιήσουμε ακριβείς προσβολές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο διοικητής της 105ης Αεροπορικής Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

«Αυτή η ικανότητα που έχουμε, να πάρουμε όλα τα μέσα μας και να ταξιδέψουμε πολύ για να κάνουμε αποστολές και στη συνέχεια να επιστρέψουμε, είναι κάτι που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεται», πρόσθεσε, σε μια δήλωση που έχει «άρωμα» από αποστολές εναντίον του Ιράν. Αλλωστε, και από προηγούμενες ασκήσεις του Ισραήλ στη νότια Ελλάδα, και την εξάσκησή τους απέναντι στους ελληνικούς «S-300», στοιχειοθετήθηκαν σενάρια ότι οι Ισραηλινοί αξιοποιούν τα στοιχεία που τους παρέχει η ελληνική πλευρά για να προσομοιώσουν την απόσταση έως το Ιράν και την αντιμετώπιση της αεράμυνάς του.

Δεν περνά απαρατήρητο άλλωστε ότι ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναπαράγοντας την είδηση περί συνεκπαίδευσης, κατέγραφαν και το στοιχείο ότι η απόσταση μεταξύ Τελ Αβίβ και Τεχεράνης είναι 988 μίλια, και ότι ένα «F-16 Fighting Falcon», από αυτά που χρησιμοποιεί η ισραηλινή ΠΑ, μπορεί να πετάξει 500 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό, για να καταδείξουν την αναγκαιότητα εξάσκησης και στον εναέριο ανεφοδιασμό.

Παραπέρα, καθότι το βασικό σενάριο της άσκησης προέβλεπε προσβολές στόχων σε πολλά μέτωπα, τα επιμέρους σενάρια προέβλεπαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις και προς τα βόρεια, προς Λίβανο και Συρία, αλλά και προς τα νότια, προς τη Γάζα: «Ως μέρος του νότιου τμήματος της άσκησης, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη προσομοίωσαν χτυπήματα σε εκατοντάδες στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφεραν οι ίδιες στρατιωτικές πηγές στο Ισραήλ, δείχνοντας τη συνεισφορά της κυβέρνησης στις βρώμικες αποστολές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: