Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


 ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΡΟΥ- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΠΕ..



 ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΚΕ : ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ !! 







Με αντικομμουνισμό και επίθεση στο λαϊκό κίνημα απάντησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο δίκαιο αίτημα των Σωματείων και φορέων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, στη διάρκεια της παρέμβασης που έκαναν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα. Οπως προκλητικά ισχυρίστηκε, το ΚΚΕ που συμπληρώνει 100 χρόνια, δεν έχει μία θέση για τη διαχείριση των απορριμμάτων!

«Δεν έχετε το ανάστημα να πιάνετε στο στόμα σας το ΚΚΕ. Δεν βλέπετε τη θέση του Κόμματος, επειδή δεν βολεύει τα αφεντικά σας», ανταπάντησε στην περιφερειάρχη Αττικής ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κάτω από την πίεση του κόσμου η Ρένα Δούρου, αποκάλυψε το σχεδιασμό της Περιφέρειας να χωροθετηθούν έξι σημεία στην Αττική, συμπεριλαμβανομένου του Γραμματικού, του παλιού λατομείου Μουσαμά (δίπλα στο θέατρο Πέτρας) και άλλων τεσσάρων, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανονικά θα συνεχιστεί η λειτουργία της χωματερής στη Φυλή, παρά την αντίθεση κατοίκων και φορέων. Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να δηλώσει απροκάλυπτα ότι σε ενδεχόμενες νέες κινητοποιήσεις θα είναι απέναντι από το λαϊκό - εργατικό κίνημα ξεκαθαρίζοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στις χωροθετήσεις (δείτε παραπάνω το βίντεο).


Αποδεικνύεται έτσι ότι η πλειοψηφία της Περιφέρειας προχωρά στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ σε συγκεκριμένες περιοχές, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου στον τομέα των απορριμμάτων, απορρίπτοντας επιδεικτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις του λαϊκού - εργατικού κινήματος, που διεκδικεί την αναβάθμιση της ζωής των λαϊκών οικογενειών στη Δυτική Αττική.

Από νωρίς το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς της περιοχής έκαναν δυναμική παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση, όπου κατήγγειλαν τη στάση της περιφέρειας για το θέμα της χωματερής, αλλά και την πολιτική που επιβάλει στα λαϊκά στρώματα να ζουν στην ανεργία, τη φτώχεια, σε γειτονιές αθωράκιστες από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές, με τεράστιες ελλείψεις σε βασικές υποδομές.
Με πανό που ανέγραφε το σύνθημα:

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό, φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό», αλλά και με συνθήματα όπως: «Ούτε στα Λιόσια, ούτε στη Φυλή, έξω από το Θριάσιο η χωματερή», αλλά και κατά της ασκούμενης πολιτικής, απαίτησαν να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής, να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Επίσης, απαίτησαν να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: