Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΟΣΟ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΧΛΕ


 Ανωνύμου του Έλληνος



Συναυλίες, γιορτές, παραστάσεις, ποικιλώνυμοι μαραθώνιοι, εξορμήσεις για ψύλλου πήδημα, άλλες καταναλωτικές μαλακίες, συναντήσεις με αναξιοπαθούντες.
τρεχάματα, δυναμικά βαδίσματα, αναδασώσεις, καθαρισμοί, ποτίσματα και


Αυτά και άλλα, αυτονόητη λειτουργία οργανωμένου κράτους, γίνονται μέσα πλουτισμού εφοπλιστών, βιομηχάνων, καναλαρχών, πολιτικών, κάθε λογής λαμόγιων. Όλα έχουν αντίτιμο. Τρία, πέντε ευρώ το κεφάλι συν προϊόντα, που αγοράζεις. Τσάμπα πράμα στα χέρια επιτήδειων εμπορευματοποιημένης μιζέριας και ζητιανιάς.

Αλήθεια, φιλέσπλαχνοι ακτιβιστές του γλυκού νερού και της κονόμας, τα λεφτά, σκασμός χιλιάρικα κάθε φορά, που σκορπίζετε για τηλεοπτική, ραδιοφωνική, έντυπη, διαδικτυακή διαφήμιση των... θεάρεστων πρωτοβουλιών, πού τα βρίσκετε, ποιοι τα δίνουν;

Οι διοργανωτές προφανώς. Έχουμε και έξοδα... παράστασης στον Καπιταλισμό! Από τα ποσά των διαφημίσεων καταλαβαίνει κανείς πόσα δισεκατομμύρια βγαίνουν από την παγκόσμια μόδα της χρυσοφόρας αλληλεγγύης! Εντάξει, στην Αποικία είναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια μηνιαίως!

Καπιταλισμό έχουμε, πάει να πει, μικρός και μεγάλος κύκλος εργασιών! Άλλωστε στην Γκραικυλία υπάρχει άλλη μεγαλύτερη, επικερδέστατη επιχείρηση με εμπλοκή μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Δεν το έχετε καταλάβει ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο λέγεται στις μέρες μας μη κυβερνητικές οργανώσεις, που λυμαίνονται την Λέσβο, την Χίο κι άλλα μέρη, που συνορεύουν με εστίες πολέμου, με φωτιές, που βάζει ο Ιμπεριαλισμός διαλύοντας χώρες να ληστεύει τον πλούτο τους;

Πόσες αναξιοπαθούσες οικογένειες θα τρέφονταν για μήνες μόνο με τα αμέτρητα εκατομμύρια, που ξοδεύονται για την προβολή των «δράσεων» της εμπορευματοποιημένης μιζέριας και ταξικής αποχαύνωσης του όχλου;


Άλλη, σχετική πλην θηριώδης μπίζνα τα Σούπερ Μάρκετ! Πηγαίνετε, ηλίθιοι, να ψωνίζετε και να αφήνετε στα καλάθια τρόφιμα για τον άγνωστο πεινασμένο φτωχό! Αν τελικά τα παίρνουν (και περί αυτού σφόδρα αμφιβάλλουμε!) πάλι λειτουργεί το όλο κόλπο ως ταξική μαστούρα και αφιόνι.

Διπλό το κέρδος των Καπιταλιστών. Και δουλεύουν τα μαγαζιά τους, εφόσον πρόσθετες ποσότητες τροφίμων αγοράζονται από τα συνήθη φορολογικά (έμμεσα ή άμεσα) υποζύγια και συγχρόνως διαφημίζονται από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης ότι μετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία και οι ενδιάμεσοι παίρνουν σε χρήμα είτε σε είδος το κάτι τι τους.

Καπιταλισμό έχουμε!

Οι μεμψιμοιρούντες ότι πληρώνει πάλι ο καταναλωτής και ότι είναι μια ακόμα έμμεση φορολογία με πρόσχημα την εμπορευματοποιημένη μιζέρια και την ανακύκλωσή της ... έχουν μεσάνυχτα μαύρα πώς δουλεύει το σύστημα! Όλα μια πετυχημένη ατάκα: Όλοι μαζί μπορούμε χοντρά να τα οικονομούμε! Δανειστές, κατακτητές και τα ντόπια τους τσιράκια. Όσο κοιμάσαι όχλε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: