Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ



Στην 66η ετήσια Σύνοδο της διαβόητης Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, στο Τορίνο της Ιταλίας, συμμετείχε στο διάστημα 7-10/6 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης.
Στη φετινή θεματολογία περιλαμβάνονταν: Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη. Η πρόκληση της ανισότητας.



Το μέλλον της εργασίας. Η τεχνητή νοημοσύνη. Οι ΗΠΑ στα μέσα της προεδρικής θητείας. Το ελεύθερο εμπόριο. Η αμερικανική παγκόσμια ηγεσία. Η Ρωσία. Οι κβαντικοί υπολογισμοί. Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Ο κόσμος της «μετα-αλήθειας».

Το «παρών» έδωσαν δισεκατομμυριούχοι, επικεφαλής τραπεζών, πρωθυπουργοί και αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, ο πρόεδρος της «Airbus», ακαδημαϊκοί, και ο Χένρι Κίσινγκερ.

Χτες ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Ισραήλ, για να παραστεί στο «Global Forum» στην Ιερουσαλήμ, όπου τιμήθηκε η «σημαντική προσφορά» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ και επιβεβαιώνοντας ότι ο «στρατηγικός άξονας» με το κράτος - δολοφόνο είναι επιλογή της αστικής τάξης και αντίστοιχα όλων των κομμάτων της, «συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους στο εμπόριο, τις επενδύσεις στον Τουρισμό και την Ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς».

Ακόμη, «υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού "EastMed"». Παραπέρα, «συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ύστερα και από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτήν». Επισημάνθηκε δε «ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ υπήρξε αναφορά και στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: