Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Ο Ν. Μαδούρο
 ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ



Σαν έτοιμος από καιρό ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα εξετάσει τη λήψη «κατάλληλων μέτρων» μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν σεβάστηκαν «ούτε τις ελάχιστες δημοκρατικές προδιαγραφές».


«Η Ισπανία θα εξετάσει μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους της τα κατάλληλα μέτρα και θα συνεχίσει να εργάζεται για να ανακουφίσει τα βάσανα των Βενεζουελανών», (ανατριχίλα στη σκέψη πως κάποιος από τους ευρωπαίους λύκους εκδηλώνει το ..θερμό του ενδιαφέρον για έναν λαό..) διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ο Μαριάνο Ραχόι.

Οι 14 χώρες της «Ομάδας της Λίμα» ανακαλούν τους πρεσβευτές τους από το Καράκας

Εκτός από την αντιπολίτευση, πρώτη η κυβέρνηση των ΗΠΑ, διάφορες αστικές κυβερνήσεις - σύμμαχοί τους που συσπειρώνονται στη λεγόμενη Ομάδα της Λίμα, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και η ΕΕ εμφάνισαν τις εκλογές ως «παράνομες και μη δίκαιες», γιατί δήθεν απαγορεύουν την έκφραση αντίθετης γνώμης στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος του Νικολάς Μαδούρο.

Οι 14 χώρες της «Ομάδας της Λίμα» εξέδωσαν σήμερα δήλωση στην οποία αναφέρουν πως δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας.

Στη δήλωση αναφέρεται πως οι χώρες θα ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από το Καράκας για διαβουλεύσεις και θα συνεδριάσουν για να συντονίσουν μια περιφερειακή απάντηση για τους Βενεζουελανούς «οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους».

Στην «Ομάδα της Λίμα» περιλαμβάνονται το Περού, η Αργεντινή, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Χιλή, ο Παναμάς, η Παραγουάη, η Αγία Λουκία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Ονδούρα, η Κόστα Ρίκα, η Γουιάνα και η Γουατεμάλα.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια: