Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ


 ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ



Έως τις 14 Ιούνη, σε ένα νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος, θα ψηφιστούν στη Βουλή τα εναπομείναντα αντιλαϊκά μέτρα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης προκειμένου το Eurogroup στις 21 Ιούνη να την επικυρώσει. Αυτή την απόφαση έλαβε σήμερα Τρίτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως την γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε την κυβερνητική γραμμή ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας της κυβέρνησης, επικαλούμενος τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για την οποία -όπως είπε- έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ανέφερε επίσης ότι σε Θερινό Τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για τα Σκόπια ή το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», τονίζοντας ότι οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια είτε πριν το κλείσιμό της στις 15 Ιούλη είτε με το άνοιγμά της αρχές Οκτώβρη. Ανέφερε ότι τα τρία Θερινά Τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη και θα είναι ανά 20ήμερο.

Κι ενώ τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης είναι προ των πυλών της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να συντηρήσει το ενδεχόμενο καταβολής κάποιου μερίσματος-ψίχουλα προς τους φτωχότερους των φτωχών. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «και για το 2018 και για το 2019 και για το 2020, με βάση τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις που έχουμε κάνει για την ελληνική οικονομία, δημιουργείται αρκετός δημοσιονομικός χώρος για να ληφθούν μέτρα στήριξης της κοινωνίας».

Ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις στην Ιταλία και απάντησε ότι «δεν έχει κανένα λόγο η Ευρώπη να συντηρεί δύο - τρία ή τέσσερα μέτωπα ανοιχτά. Και με αυτή την έννοια, παρά το γεγονός ότι βεβαίως παρακολουθούμε με προβληματισμό και αρκετή ανησυχία τα τεκταινόμενα στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος δεν νομίζω ότι θα το επηρεάσει αρνητικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: