Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ


 ΚΚΕ: Ο Τσίπρας κομπορρημονούσε πως ήταν αποτελεσματικότερος των προκατόχων του της φανερής και κρυφής δεξιάς 


Δηλαδή : Η αποστολή εξετελέσθη..




Τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της κυβέρνησής του «διαφήμισε» ενώπιον του προέδρου της Κομισιόν ο Αλ. Τσίπρας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες στο πλαίσιο της επίσκεψης Γιούνκερ στην Αθήνα. Κραδαίνοντας αυτά και επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, αξίωσε περισσότερα μέτρα στήριξης της ανάκαμψης του κεφαλαίου στην Ελλάδα, για να λάβει τα εύσημα του Ζ. Κλ. Γιούνκερ και συστάσεις για προσήλωση στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός καμάρωσε ότι η κυβέρνησή του ήταν αυτή που «τήρησε τις υποσχέσεις της» στους εταίρους και «εξορθολόγισε τα δημόσια οικονομικά» της χώρας, όπως βάφτισε τον σφαγιασμό δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, μισθών και συντάξεων, αυτή που «προχώρησε σε πλειάδα πολύ σημαντικών δομικών μεταρρυθμίσεων», όπως βάφτισε το μπαράζ αντιλαϊκών ανατροπών, οι οποίες παρά τις διακηρύξεις περί επιστροφής στην κανονικότητα διατηρούνται στο ακέραιο, καθώς κατά τον Αλ. Τσίπρα, «αποτελούν και το εχέγγυο ότι δεν βγαίνουμε απλά από τα προγράμματα στήριξης, αλλά δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω». Κατόπιν αυτών δήλωσε «περήφανος» «διότι καμία άλλη χώρα δεν κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» να περάσει μαζεμένα τόσα μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Δείχνοντας δε το τι έχει να περιμένει ο λαός από την «επόμενη μέρα», είπε πως «διαβατήριο για αυτό που ονομάζουμε καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, δεν είναι άλλο από την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας... Πράγμα που, επαναλαμβάνω, αποκαθιστά την αξιοπιστία, αλλά και προδικάζει με ασφάλεια την επίτευξη των στόχων του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και κυρίως για το 2018 και το 2019», κομπάζοντας δηλαδή για τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, ατού για να διεκδικήσει πρόσθετα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Εξάλλου, δείχνοντας ότι η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή φέρνει νέα «δώρα» στο κεφάλαιο, σημείωσε ότι τα ματωμένα πλεονάσματα «αποδεικνύουν ότι αυτό που χρειάζεται πλέον η ελληνική οικονομία είναι, όχι να προστεθούν νέα μέτρα λιτότητας, αλλά, ενδεχομένως, να αφαιρεθούν κάποια, ούτως ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ορμή στην ανάπτυξη».

Εξάλλου, για να μη μείνει σκιά αμφιβολίας ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης να κλιμακώσει την επίθεση στο λαό, διατηρώντας και ενισχύοντας τα αντιλαϊκά μέτρα που τον βαραίνουν, ξεκαθάρισε ότι «αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας μας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Δεν σημαίνει, όμως, σε καμία περίπτωση, ότι επανερχόμαστε στο παρελθόν. Δεν σημαίνει ότι επαναλαμβάνουμε τα λάθη και τις συμπεριφορές που συνέβαλαν ώστε να βρεθούμε στην κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή, οι δομικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, στις φορολογικές αρχές, στη δικαιοσύνη και σε πολλούς άλλους τομείς, όχι μόνο δεν πρέπει να ανατραπούν, αλλά πρέπει να βαθύνουν»!

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις διεργασίες για αλλαγές στην ΕΕ. Με αγωνία για το ενδεχόμενο μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης και την ανάγκη θωράκισης των συμφερόντων του κεφαλαίου και της «συνοχής» της ιμπεριαλιστικής ένωσης, υποστήριξε τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης στη βάση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με το περίβλημα ενός υποτιθέμενου «εκδημοκρατισμού», που μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί, δεδομένης της αντιλαϊκής της στρατηγικής, των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών που εκπονεί, λίγες μέρες μετά και το βομβαρδισμό της Συρίας.

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την ανάγκη αναβάθμισης του «διεθνούς και περιφερειακού ρόλου» της ΕΕ, της πιο ενεργής συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα ενεργειακών πηγών και δρόμων, αγορών και «σφαιρών επιρροής», στο πλαίσιο του οποίου η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου «αναβαθμισμένο» ρόλο, μπλέκοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: