Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 Τρία χρόνια από την έναρξή της, αμέτρητα τα στοιχεία για την εγκληματική της δράση



Σήμερα, 20 Απρίλη, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ολο αυτό το διάστημα, αποκαλύπτεται όλο και πιο ξεκάθαρα στη διαδικασία ο ναζιστικός - εγκληματικός χαρακτήρας της οργάνωσης, η οποία «δραστηριοποιείται» υπό το μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Η δίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζεται με τη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Προχτές διαβάστηκαν κατά τη διαδικασία, μεταξύ άλλων, τα μηνύματα (sms) από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των στελεχών του πυρήνα της τοπικής της Νίκαιας, Γιώργου Τσακανίκα και Αναστάσιου Μιχάλαρου.

Από τα αναγνωστέα για τον Μιχάλαρο, φαίνεται ότι οι χρυσαυγίτες έστελναν sms που αφορούσαν την Τομεακή Οργάνωση Περάματος, από τον υπολογιστή του «δουλεμπορικού» γραφείου με μανδύα σωματείου «Αγιος Νικόλαος», που είχαν ιδρύσει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Αλλη μια απόδειξη ότι το «δουλεμπορικό» ήταν παραμάγαζο της Χρυσής Αυγής, αφού από εκεί έφευγαν μηνύματα σαν το εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι η σημερινή συνάντηση στην Τ.Ο. Περάματος αναβάλλεται, καθώς τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά. Θα ενημερωθείτε για εκ νέου συνάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Φύσσας, σύμφωνα με τη μαρτυρία του προέδρου του σωματείου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Σ. Πουλικόγιαννη, είχε δουλέψει «στη Ζώνη, ακόμη και με κάποιους που εμπλέκονται στη δολοφονία του, όπως ο Μιχάλαρος».

Στα αναγνωστέα που αφορούν τον Τσακανίκα γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για την «ασφάλεια», για τις εντολές Λαγού, για κοινή ενδυμασία των ταγμάτων εφόδου, όπως ενδυμασία πόλεως, μαύρα κ.ά. Να υπενθυμίσουμε ότι ο μηχανισμός που αποκαλείται «ασφάλεια» της οργάνωσης δεν είναι άλλος από τους υπόδικους για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες στη δίκη. Τη δημοσιότητα έχουν δει και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά είχε ο εκπαιδευτής του τάγματος της Νίκαιας και υπόδικος για τη δολοφονία Φύσσα και την εγκληματική οργάνωση, Γ. Τσακανίκας.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποια εισερχόμενα μηνύματά του (από στελέχη του μηχανισμού δράσης της Χρυσής Αυγής): «Παρακαλώ ενημερώστε με τώρα. Ποιος μπορεί αύριο να είμαστε στα δικαστήρια το πρωί. Θα έχουμε θέμα μέσα στα δικαστήρια είναι εντολή του Γιάννη (σ.σ. Λαγού). Τώρα ενημέρωση». 6/3/2013.
«Παρακαλώ η ασφάλεια αύριο να φοράει τα πόλεως και να είναι εμφανίσιμα προσεγμένη. Οσοι έχετε καπέλα να τα βάλετε». 20/3/2013.
«Αύριο 1:30 στα γραφεία της Νίκαιας χωρίς διακριτικά. Μόνο μαύρα. Να μου απαντήσετε όλοι σήμερα για την παρουσία σας. Το μήνυμα αυτό δεν το λέτε πουθενά». 12/5/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: