Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ο ΠΑΝΤΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ


 Ο ΠΑΝΤΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ


 "Ευχαριστούμε για τη Σούδα" δήλωσε μάλλον ανταποδίδοντας το Σημίτειο "ευχαριστώ τους Αμερικανούς"..  Είναι θέμα διπλωματικής... αβρότητας και όχι ανταλλαγή αγαθών. 


Την Ελλάδα για μια καρέκλα!! Θα μπορούσε να ήταν κι αυτή του εδωλίου αλλά είναι θέμα του λαού αυτό..



«Θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να τονίσω πόσο ευγνώμονες είμαστε για την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση μέσω της αμερικάνικης βάσης στη Σούδα. Αποτελεί απαραίτητο μέσο στήριξης των επιχειρήσεων του 6ου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, που ενσαρκώνει τους στενούς δεσμούς και τους κοινούς στόχους μας, καθώς αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Λόγω του τι συμβαίνει στη γειτονιά με την εκστρατεία ενάντια στον ISIS στη Βόρεια Αφρική και την εκστρατεία καταστροφής του Χαλιφάτου στη Συρία, η Σούδα είναι πιο απασχολημένη σήμερα από ό,τι ήταν εδώ και πάρα πολύ καιρό και υποστηρίζει και τις τέσσερις Διοικήσεις των ΗΠΑ που λειτουργούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Τάδε έφη την Παρασκευή ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ, μιλώντας στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στη Σχολή Ικάρων, «καρφώνοντας», λίγα 24ωρα μετά την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, την κυβέρνηση που καμώνεται ότι «δεν συμμετέχει» στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Μάλιστα, ο πρέσβης δεν παρέλειψε - παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες κυβέρνησης και αστικού Τύπου να αναπαράγουν όλα τα κάλπικα αμερικανοΝΑΤΟικά προσχήματα για την επίθεση - να δηλώσει «ανήσυχος που μερικές φορές χάνεται στην κάλυψη του ελληνικού Τύπου ότι αυτή η ενέργεια (σ.σ. η επίθεση) ήταν μια αναλογική και περιορισμένη απάντηση» στις ενέργειες της κυβέρνησης Ασαντ...

«Πυλώνας» για τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή
 
Παραπέρα, ο πρέσβης συνεχάρη το υπουργείο Αμυνας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου ως ενός σημείου συνάντησης στρατιωτικών και διπλωματικών στελεχών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή, «ως άλλο ένα παράδειγμα του πώς η Ελλάδα αναλαμβάνει έναν ηγετικό ρόλο και εξυπηρετεί σαν πυλώνας περιφερειακής ασφάλειας», σε ένα «ραγδαίως εξελισσόμενο περιβάλλον ασφαλείας».

Αλλωστε, όπως είπε, «η στρατηγική των ΗΠΑ για τη διπλωματική και στρατιωτική μας δέσμευση στην Ελλάδα είναι απλή: Οσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα και όσο πιο υγιής είναι η οικονομία της, τόσο περισσότερο η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή: Είτε μιλάμε για την Ανατολική Μεσόγειο και την αναζήτηση ειρήνης στη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αφρική (...) Είτε για τις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: