Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

TO ΑΦΡΙΝ ΕΠΕΣΕ


 ΟιΤούρκοι και οι ... σύμμαχοί τους Σύροι μισθοφόροι της δύσης κατέλαβαν από το πρωί τη πόλη με την ελλάδα να στηρίζει εμμέσως τον επεκτατισμό της Τουρκίας


Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 Η Αφρίν αποτελούσε στόχο επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο η Άγκυρα για να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική.

 «Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται», στην Αφρίν, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν. Oι πληροφορίες αναφέρουν που οι δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη από την ανατολική και τη δυτική πλευρά για να καταλάβουν τις γειτονιές του Ασφράφι και του Τζαμιλιγιέ.

Προβολή εικόνας στο TwitterΟι πολίτες που κρύβονται στα υπόγεια μέσα στην πόλη μπορούσαν να ακούσουν τις μάχες που μαίνονταν έξω και και οι άνθρωποι να φωνάζουν "ο Θεός είναι μεγάλος", δήλωσε ένας κάτοικος στην AFP. Το Παρατηρητήριο λέει ότι περισσότεροι από 280 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου, αλλά η Άγκυρα αρνείται τους ισχυρισμούς και δηλώνει ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα που πρέπει για να μην υπάρχουν στα θύματα άμαχοι. Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει την Αφρίν τις τελευταίες τρεις ημέρες, λέει το Παρατηρητήριο.


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: