Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»


ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»


Θέμα χρόνου οι τίτλοι τέλους με την υπόθεση να έχει happy and..


Θέμα χρόνου είναι πλέον να πέσουν οι «τίτλοι τέλους» για την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση «Novartis», μετά τις επιστολές που στέλνουν ο ένας μετά τον άλλον οι 10 πολιτικοί που φέρονται ως εμπλεκόμενοι, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν για να καταθέσουν.

Παρά το γεγονός ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι πολιτικό όργανο με χρέη εισαγγελέα, η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φρόντισε από την πρώτη στιγμή να την εκφυλίσει, θέτοντας θέμα αρμοδιότητας, ενώ η Προανακριτική συγκροτήθηκε με δική της πρόταση.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια για τη συγκρότηση της Προανακριτικής, όλοι, μαζί και ο πρωθυπουργός, «έσκιζαν τα ιμάτιά τους» για την «κάθαρση», την «πάταξη της διαπλοκής» και για να έρθουν «όλα στο φως».

Τέσσερις συνεδριάσεις έχουν αφιερωθεί μέχρι τώρα για την αναζήτηση της αρμοδιότητας, ενώ με απόφαση της πλειοψηφίας, στην τελευταία συνεδρίαση (20/3) αποφασίστηκε στον ...προβληματισμό αυτόν, δηλαδή της αρμοδιότητας ή μη, να συμβάλουν και οι 10 εμπλεκόμενοι με την παρουσία τους στην Επιτροπή. Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθούν η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, τα οποία πριν είχαν θέσει ζήτημα ακυρότητας της Επιτροπής, κάνοντας λόγο για σκευωρία.
Να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα επικοινωνιακά παιχνίδια ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τους λοιπούς.

Χτες, επιστολές με τις οποίες κάνουν σαφές ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν στην Επιτροπή απέστειλαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Π. Πικραμμένος, ο πρώην υπουργός και σημερινός κοινοτικός επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ενώ πριν δυο μέρες αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και ο πρώην υπουργός Ανδ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: