Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΣΦΑΙΡΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ




 Ο λαός στα νοσοκομεία αναστενάζει από τις ελλείψεις κι αυτοί ανταλλάσσουν στη βουλή πυρά για το ΚΕΕΛΠΝΟ..


Το γνωστό σκηνικό αντιπαράθεσης για τη διαπλοκή στο χώρο της Υγείας αναζωπύρωσαν χτες κυβέρνηση, ΝΔ και από κοντά τα άλλα αστικά κόμματα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας το διάστημα 1997 - 2014.

Χτες, κατέθεσε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, ο οποίος ανασκεύασε τα όσα είχε καταγγείλει στην προηγούμενη συνεδρίαση περί «μαύρης τρύπας» 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα διπλομέτρησης και ότι το τελικό ποσό του ελλείμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι 140 εκατ., με τους βουλευτές της ΝΔ να κάνουν λόγο για «αλχημείες» κ.ο.κ.

Ο καβγάς συνεχίστηκε με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό ότι άργησε 3 χρόνια να πάρει τους ισολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον δεύτερο να απαντάει ότι οι ερωτήσεις είναι γελοίες κ.λπ. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής ζητά την παραπομπή του Π. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και πάει λέγοντας.

Τα εργασιακά δικαιώματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο τρόπος λειτουργίας του ήρθαν στη συζήτηση όταν ήρθε η σειρά του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη να ρωτήσει. Ο Γ. Λαμπρούλης όσον αφορά τις «μαύρες τρύπες», που φαίνεται να προέρχονται κυρίως από δάνεια που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέφερε ότι αυτό μπορεί να εξακριβωθεί αν η Επιτροπή ζητήσει στοιχεία από τις τράπεζες.

Οσον αφορά τα ελλείμματα, αλλά και τις λεγόμενες παράτυπες προσλήψεις, που είναι και τα θέματα της εξέτασης, ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε το Κέντρο ως ΝΠΙΔ, το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για την κατάληξη που θα έχει όταν στη μέση μπαίνουν οι επιχειρηματίες και το κέρδος.

Ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις και ως μηχανισμός για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων αφού λειτουργούσε και λειτουργεί με ελαστικές μορφές εργασίας, κυλιόμενα προγράμματα κ.λπ., ενώ ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης. Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι σύντομα με νομοσχέδιο «θα αλλάξει όνομα το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα γίνει μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης με άλλο οργανισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: