Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!


mixaloliakosΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!



 Ναι ο Κύπριος.. Με τους πολιτικούς απογόνους εκείνων που μάτωσαν τον Κυπριακό λαό και διαμέλισαν το νησί.. Στην επόμενη εισβολή μη σας δω με σχεδίες στο Αιγαίο εδώ δεν γουστάρουμε φασίστες.. Τραβάτε σ' άλλες παραλίες..



Ενώ σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την αναβίωση του ναζισμού και του φασισμού και κύριο μέλημα είναι η αποκάλυψη του αποκρουστικού προσώπου των νεοφασιστικών μορφωμάτων και του τι πραγματικά εκπροσωπούν, δε λείπουν οι αστικές που με κάθε αφορμή τους ξεπλένουν και αυτοί που υπερηφάνως… δηλώνουν ότι συμμερίζονται τις ίδιες «αρχές και αξίες»! Όπως ο νυν υπουργός Παιδείας της Κύπρου!!!

 Τη στιγμή που και στην Ελλάδα τα αστικά κόμματα αποφεύγουν πολιτικές επαφές με το εδώ φασιστικό μόρφωμα (Χρυσή Αυγή), ο Κύπριος υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφτηκε τα γραφεία του «παραρτήματος»« της Χρυσής Αυγής στο Νησί, το ΕΛΑΜ και αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία που έτυχε διαβεβαίωσε τον κ. Χρίστου ότι θα είναι σε επικοινωνία μαζί του.

“Να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε σε επικοινωνία. Οι απόψεις σας είναι πάντα καλοδεχούμενες και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο. Θα δεχθούμε όπως έχετε αναφέρει την οποιαδήποτε εποικοδομητική κριτική εκεί που πρέπει και θέλω να ξέρετε ότι οι αξίες και αρχές που έχετε αναφέρει είναι και δικές μας αξίες και δικές μας αρχές κι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι καλύτερο στα παιδιά μας που είναι το μέλλον αυτού του τόπου”.

Το χειρότερο δε όλων δεν είναι η επίσκεψη, ούτε η μη παραίτηση του υπουργού μετά την κατακραυγή, αλλά η σιωπή του προέδρου Αναστασιάδη που φαίνεται να ανταποδίδει την στήριξη των φασιστών στο δεύτερο γύρο των κυπριακών εκλογών. Κοντά σε αυτά και το ΡΙΚ να δικαιολογεί …θεσμικά τη συνάντηση:

«Η κυβέρνηση κάνει συναντήσεις με το ΕΛΑΜ, θεσμικά, καθώς είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, το ψήφισε ο κόσμος». Θεσμικός και ο ασπασμός των κοινών ιδεών… Αντί άλλου σχολίου θα επαναλάβουμε τον τίτλο του Δημήτρη Στρατή στη Χαραυγή: Το μόνο χειρότερο από τους ναζί είναι η ανοχή τους. Για το τι είναι το ΕΛΑΜ, ας θυμηθούμε τι έλεγαν σε εκδήλωσή τους στις 6 του Μάη του 2010 υπό τον τίτλο «9 Μαΐου 1945:

 Εμείς δεν έχουμε να γιορτάσουμε τίποτε»: «9 Μαΐου 1945. Οι κόκκινες ορδές του Στάλιν από τα ανατολικά και οι Δυτικοί Σύμμαχοι από τα δυτικά κατέκλυζαν τη Γερμανία σβήνοντας τους εναπομείναντες θύλακες αντίστασης των τελευταίων πιστών της εθνικιστικής ιδέας.

Στο κέντρο του Βερολίνου μερικές χιλιάδες Ευρωπαίων εθελοντών (…), θυσιάζονταν για μια ιδεολογία, που ήταν και συνάμα τρόπος ζωής, βγαλμένος από τη φυλετική ψυχή των ευρωπαϊκών εθνών. (…)

Οι τοίχοι του Βερολίνου τις ημέρες εκείνες ήταν γεμάτοι αφίσες με το σύνθημα ”Τα τείχη πέφτουν, οι καρδιές μας όμως ΟΧΙ”. Έτσι και έγινε, το κάστρο έπεσε, η ιδέα όμως παραμένει». Και συνέχισαν με άλλα για την ”υπεροχή” του ναζιστικού συστήματος. Όλα υπήρχαν και στην παλιά ιστοσελίδα τους (τα κατέβασαν όμως μετά από δημοσίευμα της ”Χαραυγής”) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: