Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

 
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

Σήμερα Παρασκευή συμπληρώνονται 66 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη. Στη μνήμη του, αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ θα καταθέσουν στεφάνια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, στο Πάρκο Γουδή (Λεωφόρος Μεσογείων, απέναντι από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»), όπου έχει στηθεί μνημείο από το Κόμμα. Η κατάθεση θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 11 π.μ.

Εκδηλώσεις τιμής στον ήρωα κομμουνιστή
 
Σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο), οι ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση για τα 66 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή και στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο του ιστορικού χωριού Μπελογιάννης με τη συμμετοχή της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Ουγγαρίας, ενώ θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Μπελογιάννης που πήρε το όνομά του το 1952 με πρωτοβουλία των πολιτικών προσφύγων, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του που το αστικό καθεστώς δολοφόνησε στις 31/3 του 1952.

Δεν υπάρχουν σχόλια: