Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΣΕΒ- ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

 
Υπεράνω όλων -ανθρώπων και πλουτοπαραγωγικών πηγών- ο ληστρικός ανταγωνισμός ..



«Η Ευρώπη χάνει έδαφος σε σχέση με τις λοιπές μεγάλες ανταγωνιστικές δυνάμεις στην παγκόσμια οικονομία. Τα τελευταία 10 χρόνια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις ΗΠΑ αυξήθηκε ταχύτερα απ΄ ό,τι στην Ευρώπη, ενώ η υπεροχή της Ευρώπης ως προορισμού Αμεσων Ξένων Επενδύσεων εξασθένησε σε σχέση με τις ΗΠΑ».

Το παραπάνω επισημαίνει ο ΣΕΒ στο «εβδομαδιαίο δελτίο», ενώ προβάλλοντας τις θέσεις της Business Europe, του πανευρωπαϊκού οργανισμού των εθνικών συνδέσμων επιχειρήσεων, μέλος του οποίου είναι και ο ΣΕΒ, τονίζει: «Η Ευρώπη υστερεί στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, λόγω της εθνικής περιχαράκωσης και της ατελούς ενιαίας αγοράς».
Μεταξύ άλλων, οι «μεταρρυθμιστικές προτάσεις» της Business Europe περιλαμβάνουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται και στην Ελλάδα για την εξασφάλιση φθηνής εργατικής δύναμης και ζεστού χρήματος για το κεφάλαιο:

Στην αγορά εργασίας. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται από την εργοδοσία), αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που εργάζεται, «μισθολογικές αναπροσαρμογές στα όρια της παραγωγικότητας».

Επιχειρηματικό περιβάλλον: Ενιαία αγορά σε ψηφιακή οικονομία, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Υπηρεσίες, Μεταφορές, διασύνδεση ενεργειακών υποδομών, χαμηλότερες τιμές Ενέργειας για τη βιομηχανία, αύξηση του μεγέθους και δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων μέσω ευέλικτου ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, χαμηλότερα επιτόκια, ενιαίο σύστημα προστασίας καταθέσεων, προβλέψεις για κράτη - μέλη με υψηλά επίπεδα δανείων σε καθυστέρηση.
Δημόσια οικονομικά: Μείωση μη παραγωγικών κρατικών δαπανών, αύξηση δαπανών φιλικών προς την ανάπτυξη, μείωση φόρων που στρεβλώνουν την παραγωγική διαδικασία, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: