Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ



Εντονη είναι η κινητικότητα σε παρασκήνιο και προσκήνιο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, κινητικότητα που αποτυπώνει σε κάθε περίπτωση ότι οι δυο στρατιωτικοί γίνονται «πιόνια» στα επικίνδυνα παζάρια των αστικών τάξεων της περιοχής και ευρύτερα.


Σε αυτό το πλαίσιο, παρέμβαση για το θέμα έκανε χτες ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ, που ερωτώμενος, σημείωσε πως «οι ΗΠΑ είναι πλήρως δεσμευμένες στο θέμα» και «υποστηρίζουν την προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία», εκφράζοντας ταυτόχρονα την «ελπίδα» του το θέμα «να λυθεί σύντομα».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό χτες, ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, με επιστολή του στον Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν, ζήτησε τη μεσολάβησή του για την επίλυση του «ευαίσθητου για όλους τους Ελληνες» ζητήματος.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα ο Ν. Κοτζιάς σημείωσε ότι παρέμβαση για το θέμα στον Πρόεδρο της Τουρκίας πραγματοποίησε και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκ. Μέρκελ, ενώ χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σημείωσε για το θέμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος» και επανέλαβε πως για την κυβέρνηση το θέμα παραμένει «διμερές», αποφεύγοντας να απαντήσει για το περιεχόμενο της παρέμβασης της Αγκ. Μέρκελ, αλλά και του Αμερικανού πρέσβη. Συμπλήρωσε όμως πως «δεν αποκλείεται, εφόσον η τουρκική πλευρά δεν θελήσει να διευθετήσει το ζήτημα το δυνατόν συντομότερα, από τη δική μας πλευρά να αλλάξουμε και την τακτική».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο Κατάρ, ζήτησε τη μεσολάβηση του εμίρη της χώρας «προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν» το ζήτημα της σύλληψης των δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: