Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Φαντάροι από 30 μονάδες  ενάντια στους βρόμικους πολέμους
Όχι στους βρώμικους πολέμους.. Δεν είμαστε κρέας στα κανόνια τους


Ίμια, άσκηση «Ηνίοχος», φρεγάτα «Λήμνος»: Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» έχει ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια άρνησης συμμετοχής στους βρώμικους πολέμους του κεφαλαίου σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με την οποία καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να υπογράψουν και να στηρίξουν. Είναι ένα κάλεσμα αγώνα που απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. 


Παραθέτουμε αποσπάσματα του ψηφίσματος:

«Τα νέα είναι δυσάρεστα, μας εξοργίζουν. Η φρεγάτα “Λήμνος” έχει βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβει βόλτες σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. […] Σπεύδουν να συνεργαστούν με τις ιταλικές φρεγάτες που προστατεύουν τα πλωτά γεωτρύπανα της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ που ενεργούν στην κυπριακή ΑΟΖ. Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες και προωθεί τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και γενικότερα της ελληνικής αστικής τάξης. […] Οι διακηρύξεις για μια πολυεπίπεδη και πιο φιλειρηνική εξωτερική πολιτική τελειώνουν οριστικά […]. Όχι, η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή δεν είναι ένα αναγκαίο κακό.

Είναι μια διπλή συμφορά για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. […] Παράλληλα για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία “Ηνίοχος”. […] Είναι ανάγκη η εργατική τάξη να καταγγείλει την άσκηση “Ηνίοχος” και την ιμπεριαλιστική αποστολή της φρεγάτας “Λήμνος”, για να μην γίνει η νεολαία κρέας στα κανόνια τους. […] Δεν πολεμάμε-Δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Μέση Ανατολή ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και τον φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: