Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

 
 Εργατικά σωματεία, αγροτοκτηνοτροφικοί συλλογοι, συλλογικότητες γυναικών και άλλοι φορείς συμπαρατάχθηκαν ως αριθμητές κάτω  από τον εξής παρανομαστή:


«Θέλουνε συναίνεση σε στόχους εθνικούς, θα πάρουνε απάντηση με αγώνες ταξικούς».



Το μήνυμα αυτό έστειλαν με την κινητοποίηση που οργάνωσαν στην Τρίπολη χτες το απόγευμα σωματεία και φορείς της Πελοποννήσου, με αφορμή το περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης.

Εργατικά σωματεία, αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών από την Αρκαδία, την Αργολίδα, τη Μεσσηνία, την Κορινθία και τη Λακωνία διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην «ανάπτυξη» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, να δυναμώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι διαδηλωτές ξεκινώντας από την πλατεία Αγίου Βασιλείου έφτασαν με πορεία και συνθήματα έξω από το χώρο του συνεδρίου. Εκεί κατήγγειλαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν κλείσει το δρόμο.

Ανάμεσα στα δεκάδες πανό που υπήρχαν στην κινητοποίηση ξεχώρισαν αυτά των σωματείων Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας, Ενέργειας Πελοποννήσου και Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, αλλά και το πανό της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Τι σημαίνει η «ανάπτυξή» τους για το λαό της περιοχής
 
Στο διπλό στόχο της κυβερνητικής φιέστας, να υπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να εξαπατήσει το λαό της περιοχής, αναφέρθηκε από το βήμα της κινητοποίησης ο Θανάσης Κολιζέρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Υπογράμμισε πως ο δρόμος της «ανάπτυξης» περιλαμβάνει απλήρωτη εργασία, όπως αυτή που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Αστρους, στο ΚΔΑΥ Αστρους και στον Μαραθόλακκα Μεσσηνίας. Περιλαμβάνει κενά και ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, που «καλύπτει με τους τρεις γιατρούς 50 χωριά της Γορτυνίας», και τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία του δήμου Γορτυνίας, που «θα συνεχίσουν να ανοίγουν μόλις δύο φορές το μήνα».

Επισήμανε ότι ενώ η Μεγαλόπολη γίνεται ενεργειακός κόμβος, «χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, γενικεύονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καταστρέφεται το περιβάλλον». Την ίδια στιγμή που τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, «27 μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν εγκαταστήσει αιολικά βιομηχανικά πάρκα στην Πελοπόννησο και πήραν την περίοδο της κρίσης 232 εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους στα συσκευαστήρια φρούτων σε Αργολίδα, Λακωνία και Κορινθία, που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες. «Καταστρέφεται η υγεία τους, όμως στη "δίκαιη ανάπτυξή" τους δεν αναγνωρίζονται επαγγελματικές ασθένειες», σχολίασε. Κάλεσε το λαό να δυναμώσει τα ταξικά συνδικάτα και τη συμμαχία εργατών - μικρομεσαίων αγροτών, να ενισχύσει την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, κόντρα στο κεφάλαιο και την εξουσία του.

Νωρίτερα, χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Θανάσης Μαράκας, πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας Νομών Πελοποννήσου, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, ο Ali Mubasshir, πρόεδρος της Σωματειακής Επιτροπής ΚΔΑΥ Τρίπολης, ο Μιχάλης Κρόκος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, και ο Ακης Αναστασόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μεγαλόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: