Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΦ’ ΥΨΗΛΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ



ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΦ’ ΥΨΗΛΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Εν όψει των συλλαλητηρίων για τη λογοκλοπή του ονόματος ενός τμήματος της εξ ολοκλήρου αιχμαλωτισμένης ελλάδας ας ανοίξουμε το φακό σε ευρυγώνια θέση να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στον περίγυρο του ακρωτηρίου των Βαλκανίων.


Πρώτον άπαντες οι γείτονες επιθυμούν την έξοδό τους στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται περί αιτήματος αλλά περί ονείρου διαχρονικού. Οποιαδήποτε έτσι συνοριακή αμφισβήτηση μεγεθύνεται κατά τρόπο που συν τω χρόνω καθίσταται από χαλικάκι σε ογκόλιθο. 

Αν σε αυτό προστεθεί πως τα Νότια Βαλκάνια βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη νέα αντιπαράθεσή τους με την καπιταλιστική Ρωσία τότε εύκολα εξηγείται το γιατί πιέζει ο Γιάνγκης για άμεση λύση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κράτους των Σκοπίων και όχι μόνον. 

Θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίοι οι «στρατηγικοί» εταίροι των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις διαφορές Ελλάδος Τουρκίας στο Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση «νίπτουν τας χείρας τους» παροτρύνοντας το εν δικαίω ευρισκόμενο κράτος, την Ελλάδα, να τα «βρει με τον Νατοϊκό σύμμαχό της!».. 

Μόνο που η Ελλάς δεν ψάχνει να βρει κάτι και όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου η μόνη διαφορά με την Τουρκία στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας περιορίζεται. Τι επομένως συστήνει ο Γιάνγκης του Ατλαντικού; Τη διαπραγμάτευση όσων μας ανήκουν! Σαν να μας λένε πως φάτε τα μουστάκια σας αλλά επειδή οι Τούρκοι δεν έχουν ότι φάτε θα είναι από τα δικά σας!! 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα Σκόπια σήμερα και πιθανότατα την Αλβανία αύριο ή την Βουλγαρία μεθαύριο. Οφείλουμε να τρέξουμε το όνομα του καθ’ ημάς προσωρινά αβάπτιστου κράτους επειδή η περιοχή κατά τον αμερικανό πρέσβη μπορεί να μην χαρακτηρίζεται εμπορική αλλά για τα αμερικανικά συμφέροντα είναι άκρως στρατηγική. 

Το λιμάνι τη Θεσσαλονίκης επί παραδείγματι: Συνδέεται ως βασικός κόμβος μεταφοράς όχι μόνο στις επενδύσεις τους αλλά και ως  βάση για την ολοκλήρωση των επιθετικών σχεδίων τους κατά της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες επίσης κατά τον πρέσβη των ΗΠΑ εδώ, επιχειρούν να σπείρουν πολιτική σύγχυση και αποπροσανατολισμό, ώστε η περιοχή αυτή των Βαλκανίων να τελεί υπο συνεχή μεταρρύθμιση!! Που σημαίνει.. Αέναη αμφισβήτηση των συνόρων..

Μια βάση που πέραν αυτών θα ελέγχει το ανομολόγητο όνειρο των αμερικανικών γκάνγκστερς όλη την έκταση η οποία: Θα περικλείεται από την Μακεδονία ως την Βόρεια Ιταλία και την Οδησσό της Ουκρανίας αλλά και: Θα συνδεθεί οργανικά με την άλλη της Σούδας για τον έλεγχο ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου. Δηλαδή τις περιοχές εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και της διέλευσης των αγωγών μεταφοράς τους στη νότια Ευρώπη. 

Όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί πρόκειται περί κολοσσιαίων  γεωστρατηγικών συμφερόντων που έστω μια λάθος κίνηση στη σκακιέρα μπορεί να φέρει την αντίπαλη ιμπεριαλιστική δύναμη σε θέση ματ. 

Τώρα εσείς τι λέτε; Θ’ αφήσουν τα πιόνια με τις περικεφαλαίες και τις κυβερνήσεις βατράχια να τους προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: